Adalet Bakanlığı duyuruları 'nın yapıldığı ve 28 Şubat davası konularının işlendiği hukuk sitesi Adalet.li tekrar aktif edildi. Sadece hukukçular üye olabiliyor ama makale bölümü dışarıya açık yani isteyen herkes okuyabiliyor. Üye olabilecek meslek gurupları: Adaleet Bölümü Öğrencisi, Adalet Bölümü Mezunu, Akademisyen, Arabulucu, Avukat, Bilirkişi, Bürokrat, Emekli Avukat, Emekli Bürokrat, Emekli Hakim, Emekli Savcı, Hakim, Hukuk Fakültesi Öğrencisi, Hukuk Fakültesi Mezunu, iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Öğrencisi, iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Mezunu, Katip, Noter, Savcı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencisi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunu, Stj. Avukat, Stj. Hakim, Stj. Savcı ve Uzlaştırmacı'lar.

Ayrıca sitede son dakika haberlerini okuyabileceğiniz gibi genel haberler bölümü de mevcut. Yine sitede hukuk sözlüğü de mevcut. Sitede üyelerin birbirleriyle mesajlaşabileceği bir forum bölümü de bulunmakta. Yine siteye üye olan birisi tıpkı bir admin gibi makalede göndermekte. Üyelere böyle bir ayrıcalıkta tanımışlar. Ama dediğim gibi üye olabilmek için yukarıdaki meslek guruplarından birisine sahip olmak gerekiyor.

Sitede paylaşılan her şeyi ziyaretçilerde okuyabiliyor.

Ama dediğim gibi bir çok hukuki makaleye dışarıdan ulaşılabiliyor. Yani diğer hukuk siteleri gibi kapalı kutu değil. Örneğin yaralama, darp, kavga, davalarında yazılmış makaleleri bulunmakta. internet suçları ile ilgilide bir çok makaleleri mevcut. Çok güzel bir hukuk sitesi olan Adaletinsesi.com sitesini mutlaka tavsiye ederim. Ayrıca son günlerde gündemde olan cinsel istismar, taciz, tecavüz gibi davalarla ilgilide bir çok makaleleri bulunmakta. Yani eğer davanız veya mahkemelik bir durumunuz varsa bu siteye göz atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca siteden Adalet Bakanlığı ile ilgili haberlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine bir döneme damgasını vurmuş olan 28 şubat davası ile ilgili kronolojik bilgilere ulaşabilirsiniz.

www.adalet.li