Avşa Adası Balıkesir'in Marmara Adası ilçesine bağlıdır. Balıkesir il sınırları içerisinde olan Avşa Adası Marmara Bölgesi'nde yer almaktadır. Avşa Adası'nda nüfus kış aylarında 3000 civarında olup yaz aylarında 150 bini bulmaktadır. Turizm, balıkçılık, şarapçılık ve zeytincilik ada halkının en önemli geçim kaynağı arasındadır. Ada genelinde 3000 den fazla konut bulunduğu bilinmektedir.Bunların yaklaşık 2000'ini yaz aylarında konaklama hizmeti için kullanılmaktadır. Turizimin hızlı olduğu adada yerli turistler tatil için adayı tercih etmektedir. Avşa Adası'nı farklı kılan ve tercih edilmesinde büyük rolü bulunan eğlence merkezleri ve koylarının güzelliğidir. Avşa'da konaklama uygun olduğu için de tercih edilmektedir. Ulaşım kolaylığı uygun pansiyon fiyatları da birleşince yaz aylarında tatil için tercih edilmektedir.

Avşa Adası'na Ulaşım

İstanbul'dan yaz aylarında İdo deniz otobüsleri ile Avşa'ya ulaşım sağlanmaktadır. Feribotlar Yenikapı ve Bostancı'dan sadece yolcu olarak kalkmaktadır.

Tekirdağ'dan yaz kış Avşa Adası'na yaz kış feribot seferleri vardır. Ancak yaz aylarında sefer sayıları çoktur. Kışın sadece hafta sonu vardır. Ceyport limanından arabalı feribotlar kalkmaktadır.

Erdek'ten yaz kış arabalı feribotlarla Avşa Adası'na ulaşım sağlanmaktadır. 2,5 saat süren seferlerde hem yolcu hem araç taşınmaktadır.

Avşa Adası Konaklama

Avşa Adası pansiyon ve apartlarda konaklama sağlanmaktadır. Az sayıda butik otel vardır. Pansiyon fiyatları 2024 yazında kişi başı 500 TL'den başlamaktadır. Avşa otelleri fiyatları ise fiyatlar 1000 TL'den başlamaktadır.

Avşa Adası Eğlence

Eğlence Avşa'nın olmazsa olmazlarındandır. Liatris, Tanz, Arena Disco adanın sembolleri arasındadır. Barlar sokağı'da Avşa'nın vazgeçilmezlerindendir. Barlar sokağında her tarzdan müzik mekanı vardır.

Avşa Adası Koyları

Adaya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken denize girilebilecek en keyifli koylar; Merkez plajı, altınkum, çınar, karadut ve kumturdur. Ayrıca sadece bayanların giriş yapabildiği Kadınlar plajı da Avşa Adası'nda vardır.