BETA Kimya A.Ş. 1987 yılında İstanbul’da kurulmuştur. BETA Kimya A.Ş. kuruluşunda su bazlı P.V.Ac mobilya tutkalları üreterek başlamış, 2010 yılında Tuzla’da kurulan bir başka üretim tesisi ile birlikte ahşap ve inşaat sektörüne yönelik yeni yapıştırıcı ve kimyasalların üretimine başlamıştır. BETA Kimya sektörde kalitesini kanıtlayarak üretimini artırmış, 2013 ve 2016 yıllarında iki yeni üretim tesisi daha açarak toplam üretim tesisi sayısını 4’e çıkarmıştır.
2011 yılından beri BETA Kimya, aralıksız olarak “yapıştırıcılar” sınıfında Türkiye ihracat birincisi olmakla beraber TİM verilerine göre 2016 yılında ihracatta 791. sırada yer almıştır. Bunlara ek olarak BETA Kimya ISO’da Türkiye’nin en büyük ikinci 500 firması içinde yer almakta, ayrıca Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 250 firma içindedir. 2018 yılından itibaren Turquality Marka Programı’na dahil olmuştur.
BETA Kimya yüksek kalite ve güvenceye çok önem veren bir firmadır. Bu değerler doğrultusunda ürettiği tutkal ve yapıştırıcıları Kalite Kontrol laboratuvarlarında test etmekte ve garanti kapsamında piyasaya sunmaktadır. Standart kalite ürünleri haline gelmiş olan APEL ve MİTREAPEL markaları ile mobilya ve ahşap sanayisinden yapı sanayisine kadar 7 farklı ana endüstri dalında 100’den fazla ürün çeşidi bulunmaktadır. Gelişen sanayi ve endüstri çeşitleri ile beraber BETA Kimya da kendini geliştirip, kalitesini her çalışma ile bir üst seviyeye çıkarmaktadır. Bununla birlikte birçok yeni ürün çeşidi de piyasaya sunmakta, iç ve dış pazara yönelik çalışmalara devam etmektedir. Dış pazar kapsamında BETA Kimya başta komşu ülkelerimiz olmak üzere Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerinde de hızla faaliyet alanını artırmaktadır. Dünya pazarında ve sektöründe en iyisi olmak adına BETA Kimya çalışmalarına hızla devam etmektedir.