Göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (EMDR) terapi yöntemi Ülkemizde gittikçe yaygınlaşan bir terapi yöntemidir. Travma sonrası stres bozukluğunda etkili olduğunu göstermiş olsa da özellikle kaygı bozuklukları ve fobiler olmak üzere bir çok psikolojik rahatsızlıkta etkili olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bursa'da Uzman Klinik Psikolog Ayhan ALTAŞ Emdr terapive hipnoterapi gibi yöntemlerle psikolojik problemlerle çalışmaktadır. Kaygımı Tanıyorum adlı kitabı bulunan ALTAŞ, ''Panik Bozukluğunda Kısa Süreli EMDR Terapinin Etkinliğinin İncelenmesi'' konulu yüksek linsans tezi ile Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır.

Emdr terapi geçmiş, bugün ve gelecek zaman dilimi ile çalışır. Geçmiş yaşam travmaları, bugünkü tetikleyiciler ve gelecek kaygıları üzerine eğilir.
Sekiz aşamadan oluşur.

Danışanın geçmişi
Danışanın değiştirmek istediği ve rahatsız eden semptomlar ve geçmiş yaşam deneyimleri gözden geçirilir.
Hazırlık
Danışan terapi hakkında bilgilendirilir ve terapiye hazır hale getirilir.
Değerlendirme
Üzerinde çalışılacak veri üzerine ayrıntılı değerlendirme yapılır, duygu-düşünce- beden duyumu gibi etkiler ele alınır.
Duyarsızlaştırma
Bu aşamada danışanı rahatsız eden olay üzerine iki yönlü uyarım yapılarak danışanın üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi azaltarak yeni farkındalıklar kazanmasına yardımcı olunur.
Yerleştirme
Danışanın olumlu düşüncesini zihne yerleştirmeye yönelik yapılan çalışmaları kapsar.
Beden Tarama
Anıya odaklandığında rahatsızlık veren beden duyumu var mı aranır, eğer rahatsızlık veren beden duyumu varsa onun üzerine çalışılır.
Kapanış
Terapi sonrası danışana terapi hakkında geri bildirimde bulunulur ve terapi sonrası süreç hakkında bilgilendirilir.
Yeniden Değerlendirme
Bir önceki seansın değerlendirmesi yapılır ve daha önce elde edilen olumlu kazanımların yerleşip yerleşmediğini kontrol eder.