Çin’de konuşulan Çince dilini, diğer dünya dillerinden ayıran birçok farklı özellik bulunuyor. Her şeyden önce Çince aslında bir dil değil, bir dil ailesi. Her biri başlı başına ayrı bir dil olarak kabul edilebilecek olanlar da dâhil olmak üzere, birçok küçük dilin bir araya gelmesinden oluşuyor. Alfabesi Latin alfabesi değil. Birçok farklı diyalekti var. Yani aynı ülkede yaşayan iki Çinlinin bile birbirini tam olarak anlayamaması söz konusu olabilir. Dolayısıyla öğrenilmesi ve konuşulması hayli zor bir dil. Çince tercümanlık hizmeti verecek bir tercümanın yıllarca bu dil üzerine eğitim almış ve bir süre Çin’de yaşamış veya hala yaşıyor olması değişmez bir gereklilik. Ayrıca en popüler olan diyalektlerden birinde veya birkaçında uzmanlaşmış olması tercih sebebi.


Ticari Tercüman

Çin ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün daha da artıyor. 2020 yılının sonunda dünyanın en zengin ekonomisi haline gelmesi beklenen Çin, önümüzdeki yıllarda da ticaret alanında etkinliğini sürdürecek. Dolayısıyla ülkemiz ve Çin arasındaki ticari etkileşim de artmaya devam edecek. Bu etkileşim Çin’le olan ticari ilişkilerde Çince tercüman ihtiyacını doğuruyor. Çin’le ticaret yaparken yanlış anlamalara mahal vermemek, ticari anlaşma şartları tam olarak ve sağlıklı bir şekilde belirleyebilmek için mutlaka tercüman desteği almanız gerekiyor.


Tercüman Özellikleri

Çin’le olan ticari ilişkilerinizde herhangi bir tercümandan hizmet alınıyor olması yetmiyor. Sağlıklı bir ticari ilişki kurabilmek için tercümanınızın bazı ayırt edici özellikleri ve yetkinlikleri olması da şart. Bunlardan en önemlisi tercümanınızın iştigal ettiğiniz sektörle ilgili kapsamlı bilgisi ve tecrübesi olması ve terminolojisine hâkim olması. Ayrıca tercümanınızın mutlaka ticaret yaptığınız bölgede yaşıyor, bölgenin diyalektini konuşabiliyor ve sosyo-kültürel şartlarını anlayabiliyor olması gerekiyor. Bu nedenle Çince Tercümanlık bünyesinde oluşturduğumuz tercüman ekiplerimiz Çin’in farklı bölgelerinden yaşayan, birçok farklı sektörde uzmanlaşmış, sektörün ticari iklimine ve değişkenlerine hâkim, sektörün gerektirdiği terminolojiyi bilen, alanında uzman, tecrübeli tercümanlardan oluşuyor. Ticari ilişkilerinizde bir iletişim köprüsü vazifesi görecek, Çince tercümanlarımızın hizmetlerinden fuar ziyaretlerinizde, iş görüşmelerinizde, toplantı ve iş anlaşmalarının düzenlenmesi aşamasında gönül rahatlığıyla yararlanabilirsiniz.

Web Sitesi: http://www.cincetercumanlik.net