Define Arama Aslında Bir Spordur
Defineci ve definecilik kavramları, ülkemizde çok eski zamanlardan beri bilinen ve farklı kategorilerde yapılan uygulamalardır. Aslında bir doğa sporu olan definecilik, doğaya saygı duymak ve define aramayla ilgili kanunlara uyarak yapılmalıdır. Tüm bu hassasiyetlere dikkat edildiğinde, define bulma sürecinde benzersiz maceralara yelken açılabilir.

Definecilikte Doğaya Saygı Göstermek Altın Kural
Define arama çalışmaları sırasında, doğaya saygı göstermek en önemli kural olarak her zaman hatırda tutulmalıdır. Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke olan Türkiye, bu nedenle bu medeniyetlerin pek çoğundan kalan definelere de sahiptir. Bu sebeple tarihi bilgi birikimi define işaretleri bulmak ve anlamak açısından çok önemlidir.

Define Arama Hakkındaki Kanunlar
Define aramak bilinenin aksine kanunlarımızda bir suç değildir. Bununla birlikte kanunlarla belirlenmiş olan çerçevede hareket etmek gerekmektedir. Bu nedenle bu konuda ki kanunlar hakkında geniş bilgi sahibi olmak gereklidir. Tarih, kanunlar ve jeoloji hakkında belirli bir bilgi birikimi olmadığında, definecilik çok amatör boyutta kalabilir.

Definecilik Geniş Bir Bilgi Birikimin Yanında, Eşsiz Macera Deneyimi Oluşturur
Define bulabilmek için tarihi araştırmaların yanı sıra, doğayla, kanunlarla ve jeolojiyle ilgili geniş bilgi birikimi ortaya çıkar. Zamanla bu alanlarda oluşan ciddi birikim, bu alanda daha profesyonel bakış açısına sahip olmanıza neden olur. Bir doğa sporu olarak ele alınması gereken definecilik, doğayla iç içe maceralar yaşamanıza olanak tanır.