Hükumetin açıklamış olduğu son bilgilere göre çocuk yapan ailelere aylık çocuk sayısına göre 300, 400 ve 600 lira şeklinde ödeme yapılıyor. Sırası ile 1, 2 ve 3 ve de üzeri çocuk yapan her aile, koşulsuz şartsız olarak bu parayı bir kereye mahsus olarak almakta. Bireyler ise bu parayı nasıl alacaklarını ve nereye başvuru yapacaklarını tam olarak bilmemekte. Hali ile bu konuda doğum parası diğer adı ile çocuk parası bilgisi veren siteleri merak eden kesim söz konusu!

2019 çocuk parası ödeme miktarları şimdiden belli olmaya başlandı. Ancak net rakamların 2019 ocak memur maaş katsayısı farkına göre artabileceğini belirtelim. Çocuğu olanların bir kereye mahsus alacakları, çocuk parası ödemeleri PTT hesabına yapılmakta. Sadece anne adayının Tc numarası üzerinden çekebileceği bu parayı her yıl ödenmemekle beraber çocuk sayısına göre verilmekte. Çocuk parası veya doğum parası almayı düşünenler, başvuruların nereye yapıldığı kadar çocuk parası ne zaman ve nereye yatacağını da merak etmekte. Zira gelen çocuk parası alınmadığı veya unutulduğunda belirli süre sonunda silinebiliyor.

Edevlet çocuk parası sorgulama işlemleri edevlet, postane, alo 144 üzerinden öğrenilebilir. En net bilgileri sizlere sunan sitemiz sizlere bir tık kadar yakın.