Ülkemizin ekonomik kaynaklarının erimemesi ve doğal kaynakların devamı için, geri dönüşüm teknolojisine başvurulmuştur. Ülkemizde sarfiyat en çok metal, demir, çelik, cam ve plastik sanayindedir. Sürekli değişen elektronikler, yapı teknolojilerinde yenilenmeler, hızlı değişen bir üst modeller yüzünden tüketim hızlı artmakta, hammaddeye olan ihtiyacın karşılanmasında zorluk yaşanmaktadır. Tüketimi bitmiş ürünlerin hurdaları, bu ihtiyacı yeterli ölçüde karşılayıp, hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
Demir-çelik, metal hurda alüminyum fiyatları, hammaddelere oranla yüksek tasarruflu olmakla beraber, serbest piyasada günlük değişen hurda alüminyum fiyatları sektöre katkı sağlıyor.1 ton metalin geri dönüşümünden 1200 kg hammadde elde ediliyor. Bu dönüşüm sayesinde enerji ve doğal kaynakların erimemesini sağlanırken, atık toplama sayesinde çevre ve hava kirliliği de korunmuş oluyor. En kolay geri dönüşüm demir ve metal de yapılıyor. Demirin hammaddesinden yeni demir malzemesi oluşturmak yaklaşık %95 oranda tasarruf sağlıyor.
Globalleşen ülkemizde, bu hammaddelere her alanda ihtiyaç duyuluyor. İthal etmek, yüksek maliyetler gerektirirken, geri dönüşüm teknolojisi sayesinde hurda alüminyum fiyatları ve işgücü maliyetleri dışında hiçbir ithal malzemeye gerek duyulmadan, daha ekonomik yapılar inşa edilebiliyor. Yıkılan beton atıkları parçalanarak, moloz haline gelebiliyor ve malzemeye eklenerek, hammadde ye dönüştürülebiliyor. Döviz, petrol ve altın borsalarına göre değerlenen hurda piyasası, günlük olarak belirlense de, hurda malın kalite ve cinsine bağlı olarak yetkili fabrikalardan fiyat alabilirsiniz.