İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen, kişinin vücuduna uygun olan malzemeler kullanılarak yapılan, yapay diş kökü olarak adlandırılmaktadır. implant nedir ve implant yöntemi tedavi nedeniyle yapılan kaplama, köprü veya damak protezler ile karşılaştırıldığında, implant tedavisi kullanım bakımından en iyi olanı olarak bilinmektedir.
İmplant ne için yapılır?

İmplant nedir sorusuna aslında verilecek en kısa cevap, eksik olan diş kökümüz yerine titanyum malzemesinden bir kök oluşturmaktır ve toplumda implant denince her zaman üstüne takılan zirkonyum veya porselen dişler de implanta dahil gibi durmakta, halbuki implant nedir? üst yapınız için sadece bir kök.

İmplant kelime anlamı itibariyle doku içerisine konan demektir, ayrıca genel olarak ana maddesi titanyumdur bazı durumlarda ana maddesi zirkonyum metalinden yapılabilir, nedeni Diş hekimlerinin kullanımını yapmaya başladıkları dönem ise 20.yüzyıl olarak bilinmektedir. Kişinin diş eksikliğini tamamlamayı ve ağız bölgesinde bazı nedenlerle kayba uğramış olan kısımları tamamlamak için çene kemiğinin iç kısmı ya da üzerine yerleştirilen, diğer dişlere ve çeneye tutuculuk sağlayan titanyum malzemesinden üretilen protez yapıya implant adı verilir.

İmplant, normalde yapay bir diş olmasına rağmen çene kemiğine yerleştirildikten sonra, doğal dişin görevini sağlamaktadır. İnsanlar, implant sayesinde kaybettikleri dişleri, aynı konforda yapay dişlerle sağlamakta ve yaşam kalitesini tekrar kazanabilmektedirler. Kaliteli bir yaşam sürebilmek için insan vücudunda önemli etkenlerden birisi olan dişiniz için herhangi bir nedenle oluşan kayıplarda tedavisi yapılması önemli olmaktadır. İmplant yöntemi sonrasında kişinin yüzünde doğal görünümde değişme olmamaktadır.

https://www.implantdental.gen.tr/implant-nedir.html