İstanbul Klinik Psikolog Bilge Açıkgöz Karaoğlu

2006 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Mezuniyetin ardından özel eğitim ve rehabilitasyon alanında, farklı gelişen bireylere yönelik psikoterapi ve engelli ailelerine yönelik danışmanlık hizmetleri konularında çalışmalar yaptı. Aynı zamanda, psikolojik danışma merkezlerinde çocuk psikoterapisi alanında çalışmalarını da sürdürdü.

2008-2010 yılları arasında Edirne Devlet Hastanesi’nde, poliklinik ve yatan hasta servislerinde psikolojik test uygulamaları ve psikoterapi çalışmaları yaptı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi’nde “Çift ve Aile Danışmanlığı” eğitimini tamamladı. 2012 Yılında Arel Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans programına, 2013 yılında aynı üniversitenin Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına başladı. Klinik Yüksek Lisans süresince yetişkin psikoterapileri alanında eğitimler ve süpervizyonlar aldı. Klinik Yüksek Lisans programını “Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Depresyon Arasındaki İlişkide Ontolojik İyi oluşun ve Dile Duyulan İnancın Aracılık Etkileri” konusunda yazdığı tez ile tamamladı.

Oyun Terapisi, Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapi, Sistemik Terapi, Dinamik psikoterapi, Grup terapisi eğitimleri yanı sıra, MMPI, WISC-R, AGTE, Bender-gestalt, Pea-body, D2 dikkat testi, Resim Çiz testleri, Peri Masalları testleri, CAT testleri konusunda eğitimler almıştır.