Kapadokya’da Gezilecek Yerler
Ülkemizin belki de turistik olarak en çok ilgi çeken mekanlardan birisi olan Kapadokya hayatınız boyunca hiçbir zaman unutamayacağınız bir deneyim ve ömrünüz boyunca hatırlamak istediğiniz bir anı olarak belleğinizde kalacak. Sadece Türk insanının değil tüm dünyanın dikkatini çekmiş olan Kapadokya, daha önce Times tarafından hazırlanan “Dünya’nın En Harika 25 Yeri” isimli bir listede tam olarak 5. sırada yer alıyor ve bu da yabancıların bölgeye olan ilgisini bizlere yansıtıyor. Tabi ki de böylesi özel bir yere gidiyorsanız öncelikle nerelere gitmeniz gerektiğini araştırmış olmanız şart. Bu yüzden sizler için Kapadokya’da Gezilecek Yerler isimli harika bir liste hazırladık. Özellikle de yeni evlenen çiftler için Kapadokya’da ki balayı otelleri gibi çeşitli yerlere de listemizde yer vermeye çabaladık. Haydi hep birlikte bir göz atalım.

1) Güllüdere Vadisi
Bir insanın hayatı boyunca çok fazla karşılaşamayacağı kadar güzel bir manzarayla karşılaşmak istiyorsanız, belki de hayatınızda yalnızca yaşayacağınız bir deneyime tanıklık etmek gibi bir niyetiniz varsa kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi Güllüdere Vadisi. Böylesine ilginç yapıların nasıl oluştuğunu anlamak bile çok güç ve kesinlikle hayran kalacaksınız.

2) Göreme Panaroma İzleme Noktası
Eğer bir yerlerde Kapadokya’da Gezilecek Yerler listesi yapılıyorsa o listede kesinlikle Göreme Panaroma Manzara İzleme Noktasının yer alması gerekiyor. Kapadokya alan olarak gerçekten büyük ve bu alanın tamamını bir manzara noktasından görmek eşsiz bir deneyim.

3) Uçhisar Kalesi
Kapadokya Turları söz konusu olduğunda vazgeçilmez olan bir başka yer ise Uçhisar Kalesi. Kapadokya’yı ayaklarınızın altına seriyor ve buradan gün batımını izlemenize olanak veriyor. Şunu belirtmekte fayda var ki sıradan bir günü batımı izlemiyorsunuz. Kesinlikle eşsiz bir deneyim ve her insanın hayatında bir defa da olsa yaşaması gerekiyor.

4) Zelve Vadisi
Bu vadi Kapadokya içerisinde yer alan en büyük açık hava müzelerinden biri olarak geçiyor ve tarihi açıdan da çok büyük bir öneme sahip. İçinde tam olarak 15 adet kilise var ve adeta bin yıllar öncesinin tarihine tanıklık ediyorsunuz. Kapadokya’ya geldiyseniz görmeniz gereken yerlerden birisi demekte hiçbir sakınca yok.

5) Tahta Köprü
Eğer yolunuz Kapadokya’ya düştüyse bir şekilde tahta ve taş köprülerden geçmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Gerçekten güzel manzaralara şahitlik edeceksiniz. Bunun yanında harika fotoğraflar çekmek istiyorsanız da bu iki köprüye kesinlikle uğramanızı tavsiye ediyoruz.


6) Saç Müzesi
Açıkçası bu listemizin Kapadokya Gezileri için rehber niteliğinde olmasına önem veriyoruz. Bu yüzden sadece peribacalarını değil aynı zamanda çeşitli tarihi yapıları ve müzeleri de görmenizi öneriyoruz. Burada belirttiğimiz Saç Müzesi hayatınızda görmüş olduğunuz en garip müze olacak. Öyle tuhaf bir yapısı var ki tarifi mümkün değil. Ayrıca bu müzenin hikayesi yalnızca görünüşüyle ilgili değil. Saç Müzesinin çok ilginç ve romantik bir hikayesi de var. Aslında bu müze bir dükkanın parçası ve bu dükkanın sahibi de Chez Galip. Bir zamanlar Galip’in sevgilisi olan Fransız bir kadın yurduna dönerken saçından bir tutam kesip buraya asıyor ve daha sonra orayı ziyaret edenler de saçlarını bırakmaya başlıyorlar. Böylece bu harika müze ortaya çıkıyor.

7) Aşk Vadisi
Ve tabii ki Kapadokya denilince ilk başta akla gelen yerlerden birisi olan Aşk Vadisi. Belki de Kapadokya’da evlilik teklifi etmek isteyen birisi için bulunabilecek en muazzam yer. Sadece manzarası bile harika olan Aşk Vadisine kesinlikle gitmeniz gerek. Aman unutmayın!


https://balayisepetim.com