Klima, yaşam alanlarında iklimlendirme yapan cihazlar olarak, bulunduğunuz ortamı istenilen sıcaklıkta tutmanın yanında soluduğunuz havanında temizlenmesini sağlar. Montajdan itibaren bakım ve onarım çalışmalarında profesyonel klima servisi hizmetleri alarak cihazlarınızdan aldığınız bu kalitenin ömrünü uzatabilirsiniz.

Klima Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klimadan istenilen verimin alınabilmesi için montaj çalışmalarının dikkatli bir şekilde yapılması gereklidir. Bunun için öncelikle çalışma yapılan bölgenin dayanıklı olması ve montaj zeminine uygun bağlantı aparatlarının seçilmesi önemlidir. Özellikle klimanın çevresinde haz kaçakları oluşabileceği göz önüne alınarak başka cihazların olmamasına dikkat edilir. Kapılara yakın yerlere monte edilmemesi ve elektronik cihazlara yakın noktalarda klima montajı yapılmaması da çok önemlidir. Ayrıca binanın taşıyıcı kolonlarına da montaj sırasında kesinlikle müdahale edilmemelidir.

Bakım Neden Önemlidir

Sağlığınız için çok önemli olan klima bakım birçok hastalıktan korunmak adına hayati bir önem taşır. Periyodik bakım ile cihazlarınızdan kötü kokuların yayılmasının önüne geçebilir ve soluduğunuz havanın bakterilerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bakım çalışmaları ile klimanızın ömrünün uzaması da söz konusudur. En önemli avantajlarından biri de klimaların gereksiz zamanlarda arızalanmasının önüne geçmektir. Bu sayede cihazınızın daha büyük deformansyonlar oluşmasının önüne geçer.

Ayrıca bakım çalışmaları ile yüksek enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır. Klimalar havayı temizlerken topladıkları kir ve tozu filtrelerinde depolar. Temizlenmeyen filtreler sağlıksız ortamlar oluşmasını, enerji sarfiyatının artmasını, cihazının verimsiz çalışmasını hatta cihazın ömrünün kısalmasına da neden olabilir.

Detaylı Bilgi için : https://www.klimabakim.biz/