Kombi günümüzde en çok kullanılan ısıtma ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan bir cihazdır. Ev ve Dükkanlarda kullanılır.Kombi sayesinde normal soğuk suyu,sıcak hale getirerek kullanabilir,soğuk olan evinizi ısıtabilirsiniz.

Kombi boyut olarak küçüktür o yüzden duvarda istediğiniz yere asabilirsiniz. Ağırlık bakımından da hafif olduğundan doalyı düşme tehlikesi de yaşanmaz. Kombi çalıştığı zaman çevresine rahatsızlık vermez,ses çıkarmaz,koku yaymaz. Bu yüzden kullanılabilirliği kolaydır. Kombiler kullanım bakımından da çok kolaydır.Evdeki yaşlı kişilerde kolaylıkla kullanabilir.

Kombiler genellikle dayanıklı ve sert malzemelerden yapıldığı için düşünce kırılma,parçalanma gibi bir durumda olmaz.Eğer yamulma gibi bir durum olursa o da kolaylıkla tamir edilebilir. Kombilerin yapımından kullanılan malzemeler genellikle bakır,çelik,aluminyum ve plastiktir.

Kombi, önceleri kullanılan ısıtma araçlarına göre çok daha avantajlıdır. Ne kadar kullanırsanız o kadar para ödersiniz, sağlık bakımından da diğer ısıtma araçları gibi çok sorun çıkarmaz. Sıcak su ihtiyacını da karşılaması çok büyük avantajlardan biridir. Önceki zamanlarda sıcak su için ayrı araç-gereç kullanılıyordu ama kombi sayesinde artık öyle araç,gereçlere gerek yok.

Kombi her yerde kullanılabilir.Çok büyük yerlerde de kullanılabilir,çok küçük alanlarda kullanılır. Bu durumdan dolayı en çok tercih edilen ısıtma cihazıdır.Kombiler kapasite bakımındanda geniş cihazlardır.

Kombi ile çoğu oluşabilecek sorun ortadan kalkıyor. Donma,gaz kaçağı,aşırı ısınma,yanma gibi sorunlar için lombilerde bazı önlemler alınmıştır ve bu sorunlar ortadan kaldırılmıştır.

Kombiler çalışma şekline göre bacalı,hermetik,baca fanlı olmak üzere üçe ayılır. Ateşleme,ısıtma özelliklerine göre ise pilot alevli,elektronik ateşlemeli olarak iki kısıma ayrılır.Ek olarak yoğuşmalı kombiler de ayrı bir kombi türü olarak geçiyor.

Kombi doğal gaz ve lpg ile çalışan bir cihazdır. O yüzden çok fazla para ödemenize gerek kalmıyor. Kullandığınız kadar para ödüyorsunuz ve istediğiniz an kapatıp,açabiliyorsunuz.

Eğer evinizi tasarruflu bir şekilde,çok fazla para harcamadan ısıtmak istiyorsanız hem evinizi ısıtırken hemde sıcak su ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız Kombi almalısınız.

Kömür ile ısınmak çok büyük sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Büyük ölüm tehlikelerine yol açabiliyor ama kombi ile ısınmada o sorunlar yok hem bitme sorunu hemde ödeyeceğiniz para da uygun.