Korku filmi tarihi nedir? İlk çekilen korku filmi hangisidir?
Sinema icat edildikten kısa bir süre sonra George Melies tarafından ilk korku filmi çekilmiştir. Tarihin ilk korku filmi olarak akıllara kazınan "The Haunted Castle" yani Lanetli Şato, 1896 yılında yayınlanmıştır. İlk çekilen korku filmi ise sadece 3 dakika sürüyordu. Hatta tarihte çekilen ilk korku filmini buraya tıklayarak izleyebilirsiniz bile. The Haunted Castle filmi, günümüzde kullanılan bütün korku öğelerine sahip. Yani korku filminin ilk örneği, gelecek korku filmlerine bir ışık olmuştur.

Korku filmleri şu an sinema sektörünü yönetmese de, dünyada milyonlarca seveni vardır. Bazı insanlar korkmaz ve sadece korku filmlerinden zevk almak için izlerler. Bazısı ise korkar ve korkmaktan zevk aldıkları için izlerler. Tabii ki korku filmleri de kendi arasında alt dallara ayrılıyor. Ben ise size şimdi en popüler iki korku filmi türü olan Slasher korku filmi ve Paranormal korku filmleri başlıklarını anlatacağım.


Slasher korku filmi nedir?
Slasher korku filmi, günümüzde korku filmi mi yoksa başka bir tür mü tartışılmaya devam ediliyor. Ama büyük bir çoğunluk Slasher tarzın korku filmi olduğunu düşünüyor. Bu yüzden ben de Slasher korku filmi tarzı olarak adlandıracağım. Peki ya Slasher korku filmleri nedir? Slasher korku filmi tavsiyeleri var mıdır?
Slasher korku filmi demek, yani içerisinde bir kişi veya bir grubun katil olduğu ve genellikle oldukça kanlı olan bir türdür.
Bu türde, insanlar vahşice öldürülür veya işkence edilebilir. 2000'li yıllara kadar paranormal filmlere nazaran çok daha popüler bir tarzdı ama günümüzde paranormal korku filmlerine kaptırdı tahtını. Bunun sebebini bilmiyorum ama maalesef Türkler, korku karakterlerinden korkmuyor. Bu yüzden ülkemizde de çok takip edilmiyor.
Slasher korku filmlerine yüzlerce örnek vermek mümkün. Ama en sevilen slasher korku filmlerine gelecek olursak;
1)Halloween
2)You're Next
3)The Texas Chainsaw Massacre
4)The Nightmare on Elm Street
5)Child's Play (Chucky)
6)SAW
7)Scream
8)Friday the 13th.
gibi listelemek mümkündür. Yavaş yavaş popülerliğini kaybetmektedir, bu yüzden film yapımcıları eski Slasher korku filmlerinin yeniden çekimlerini piyasaya sürmektedir. Bu Slasher filmler arasından en sevdiğim Halloween yani Cadılar Bayramı filmidir.

Paranormal korku filmi nedir?
Benim de en sevdiğim korku filmi türü olan paranormal korku filmleri ise; doğaüstü bir varlığın, bir aileye veya bir kişiye "musallat" olması ve "exorcism" denen şeylerin yaşanmasıdır. Genellikle jumpscare denen korkutma tekniği kullanılır. Türkiye'de popüler olan "cinli filmler" paranormal korku filmlerine kategorisine girmektedir. Genellikle filmde korkutan varlık görünmezdir. Paranormal korku filmi tavsiyeleri bulunmak gerekirse şöyle örneklendirebilirim:
1)The Conjuring
2)Paranormal Activity
3)Insidious
4)The Babadook
5)Annabelle
6)The Haunting In Connecticut
7)The Amityville Horror
8)Dabbe
9)Siccin
10)The Exorcism of Emily Rose
11)The Exorcist,
gibi listeyi uzatabilirim. En sevdiğim korku filmi türü, Paranormal korku filmleri olduğu için aklıma aynı anda onlarca film geliyor ama hepsini yazmak mümkün değil. Korku filmleri tavsiyelerine ihtiyacınız varsa korku filmleri hakkında yazılar yazdığım sitemi ziyaret edebilirsiniz.