KPSSde Tarih - kpssdetarih.com

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. Bu sınavlar KPSS A, KPSS B ve KPSS Öğretmenlik olmak üzere adayın mezun olduğu bölüm ve sınav sonrası atanacağı kadrolara göre üçe ayrılır.

KPSS B, Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden oluşmaktadır. Bu bölümlerdeki testler, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık Bilgisi derslerinden meydana gelmiştir.



KPSSdeTarih.com sitesi olarak KPSS’nin Genel Kültür bölümü altında yer alan Tarih testi için konu anlatımları ve testlerine yer veriyoruz. Çünkü üzerinde çalışılması ve ezberi en çok yer alan test, KPSS Tarih testidir. Aslında tüm derslerdeki gibi tarih de ezberlemekle değil, anlamakla öğrenilir. Ancak KPSS’de çoğunlukla zaman darlığı, tarihin konu alanın geniş oluşu gibi nedenler öğrenmek için ezberlenmesi gereken kısımları ortaya çıkarıyor.

Ezber için de tekrar tekrar konu anlatımları ve önemli notları okuyup, bolca test çözmek gibi bir yöntem uygulanabilir. KPSSdeTarih.com olarak biz bu yöntemi uyguluyoruz. Diğer derslere çalışıp günlük belli bir zamanı da sitemizde yer alan konuları bölüm bölüm okuyup ardından hazırladığımız testleri çözmek faydalı olacaktır.

Sadece Tarih testinde değil, tüm KPSS‘de istediğiniz başarıya ulaşmanız dileğiyle.

Site: https://kpssdetarih.com/