Öncelikle merhaba, Günümüzde pek olarak internet kullanıcılarının kullanılmadığını belirtseler bile günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Günde Türkiye'de ve Avrupa'da yüzlerce site kapanmaktadır. Bir çok kullanıcı yasaklanmış sitelere nasıl bağlanacağını bilmemektedir.
İnternet cafelerde takılanlar veya evde bilgisayarı olupta dns ayarları hakkında bilmedikleri püf noktalar yüzünden sitelere bağlanmakta sıkıntılar yaşamaktadır.
Bunların bir çok çözümü vardır.

Engellenmiş sitelere bağlanmak için 1. Çözüm
Dns değiştirerek bağlanmak. Bilgisayarımızda kullandığımız var olan IP adresleri ile yasaklanmış bir siteye bağlanmak mümkün değildir. ************ ve mahkemeler tarafınca kapatılan sitelerin Türkiye IP adresleri ile bağlanılmamaktadır. Bu sebepten ötürü dns ayarlarını yapmanız gerekir. Dns ayarları http://www.ktunnel.name.tr/kategori/dns-ayarlari/ kategorisine göz atarak, Mobil bilgisayar tablet ve buna benzer cihazlarınız için bir çok anlatıma yer verilmiştir.

Çözüm 2 - Yöntemler;

Yöntemler ile, örneğin "Firefox Stealthy" eklentisi aracılığı ile sorununuzu çözebilirsiniz. mozilla tarafından tasarlanan ve kullanıcıların bağlandıkları sitelerde yaşadığı problemlerden ötürü harekete geçerek alternatif olarak yayına başlamıştı. Bir çok kullanıcının kullanmak istediği fakat hakkında detaylı bilgilere ulaşamadığından ötürü kullanamamaktadır. Sizlere yöntemler http://www.ktunnel.name.tr/kategori/yontemler/ sunan kategorimizde ise detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Son olarak;
Herkesin bildiği, proxy araç çubuğu, kullanıcılara en basit çözümler sunan kullanımı oldukça basit! bir o kadarda işlevsel olduğundan ötürü sadece site adresini yazarak " Giriş Yap " butonuna tıklamak yeterlidir. Kullanıcıların en çok tercih ettiği araç ise ktunnel http://www.ktunnel.name.tr/ dir. En güncel yasaklı siteler için bilgiler sunan web sitesidir.