Kumser.org ilk web sitemdir. Bu siteyi açmak için 35 lirayı buldum daha sonra ptt'ye para yatırmak için gittiğimde 35 lira 50 kuruştu. 50 kuruşum yoktu o derece zor bir zamanda bunu kurdum. Daha sonra siteye ne yapsam ne etsem diye çok çok düşündüm. Bir karar veremedim. Daha sonra alt alan adlarıyla birlikte siteyi kullanmak mantıklı geldi. İlk olarak tabi Kumser.org'u tasarladım. İlkten Yandex yeni sekme ekranının tıpkısını yaptım daha sonra daha gelişmiş bir şey için Metro arayüzüne benzer bişey yaptım. Bununlada bitmedi kötü renkler seçtiğim için hala renkleri düzenlemekteyim.
Önemli olansa alt alan adları. Misal bloğumda kişisel düşüncelerimi ve her şeyimi paylaşırım. Bloğum Kumser.Blog. Kişisel düşüncelerimde politika spor teknoloji şiirlerim falandır filandır var hep. Daha sonra Kumser.Tech var. Burasıda bir teknoloji sitesi. Burada siteleri programları tanıtıyorum arada ilgimi çeken haber olursa kendim yeniden yorumlayıp paylaşıyorum. Posta sitesi var birde. Posta sitesi insanlara @kumser.org şeklinde mail adresleri vermek için oluşturuldu. Sistem Yandex kurumsal mail alt yapısını kullanıyor ayrıca belirtmek gerekir.
Bunun yanında Forum, Sözlük gibi site girişimlerimde oldu fakat sonuç tam bir hüsrandı. Sözlük'e iki haftada giriş yapan ve ben olmayan kişi sayısı sadece 80'di(hatta 78). Sonra forumuda büyük ümitlerle kurdum warez paylaşımlarda yaptım kişi girsin diye fakat forumada giren olmadı forumu kaldırdım.
Ama asıl şeyim şablonlar. Kumser.Şablon henüz bir arayüz yapmadım bunun için çünkü çok iyi bir arayüz yapacağım. Şimdilik klasörlerden doğru giriş yapılabiliyor. Tasarımları inceleyebilirsiniz. Tasarımdaki renkler kötü elbette çünkü renk seçimlerim iyi değil. Bunun için mutlaki renk kullanmadım ayrıca tasarımlar filexible istediğiniz gibi değiştirebilmektesiniz. Bu kadar yeter artık :)