Dış Cephe Mantolama
Isı yalıtımı, bir çok şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak, günümüzde bilinen en verimli ısı yalıtım yöntemi tartışılmaz biçimde mantolama olarak tanımlanır. Çünkü, mantolama bir çok farklı şekilde uygulanabilirken, maliyetler ihtiyaç ölçeğinde çeşitlendirilebilmektedir. Bunun sebebi uygulama gerçekleştirilirken yapının ihtiyaçlarına yönelik olarak malzeme niteliğinin değiştirilebiliyor olmasıdır. Isı yalıtımında en kapsamlı çözümler bu uygulama ile sunulmaktadır. Tabii uygulamanın niteliği doğrudan imalatçının işçilik seviyesi ile de ilişkilidir. Gerek verimlilik, gerekse uzun ömürlülük bakımından uygulamanın deneyimli ve kalite standartları yüksek firmalarca gerçekleştirilmesi gerekir.

Mantolama Nedir?
Son zamanlar artran oranda sorulan bu sorunun cevabı aslında gündelik hayatımızdan yapılan bir yansıtmadır. Manto, bedeni dışarıdan saran ve ısının geçişini engelleyen giysidir. Mantolama ise yapıları dışarıdan saran bir giysi gibi düşünülebilir.

Yapıyı bütünüyle kaplayan özel yalıtım malzemeleri sayesinde ısının katı materyale ulaşması engellenir. Burada kullanılan malzeme, ısı geçirgenliği bulunmayan, buzdolaplarının dış kaplamasında da kullanılan EPS isimli materyaldir. EPS, %90 oranında seyretilmiş maddeden imal edilir. Sahip olduğu bu nitelik sayesinde ısının bir kısımını emer, büyük bir kısmını ise yansıtır.

Normal koşullarda beton yoğunluğu yüksek bir materyal olduğu için ısının geçişine engel olamaz. Hatta çok soğuk kış aylarında beton yüzey soğumayı artıran bir faktördür. Binanın EPS panellerle kaplanması bu geçişi %90 oranında azaltır. Doğal olarak mantolama yapılan yapıların enerji verimliliği ciddi şekilde artar.

Elbette mantolama yalnızca bu metotla yapılmaz. Söylediğimiz gibi beklentiler ölçeğinde farklı uygulamalar gerçekleştirebilmek de mümkündür.

Mantolama Çeşitleri
Mantolama uygulamalarında farklı seçenekler söz konusudur. Aşırı soğukların yaşandığı bölgelerde veya ısı yalıtım faktörünün artırılmak istendiği uygulamalarda daha yüksek dansiteli uygulamalar gerçekleştirilebilir. Başlıca mantolama türleri şunlardır;

EPS Mantolama
Taşyünü Mantolama
Cephe Kaplama
Özel Uygulamalar
EPS mantolama yukarıda da bahsettiğimiz geleneksel uygulamadır. Yalıtım işlemlerinin bir çoğu bu teknikle yapılır. Ancak kimi yapı sahipleri, daha yüksek yalıtım faktörü talep edebilir ki, bu durumda taş yünü mantolama tercih edilecektir. Yalıtım faktörü, EPS’ e göre çok daha kuvvetli olan bu uygulamanın elbette fiyatı da farklı olduğundan, özel durumlar dışında tercih edilmez. Yalnız, elbette en güçlü yalıtım yöntemi budur.

Cephe Kaplama uygulamalarında ise Siding ve Alüminyum kaplama gibi yöntemler tercih edilebilir. Bu durumda yapılacak baz mantolamanın üzerinin bir kez daha kapatılması söz konusu olacaktır. Bu uygulamanın mantolama niteliğini artıracağı elbette söylenebilir. Ancak cephe kaplamanın en büyük avantajı; dekoratif özellikleridir. Tahmin edileceği gibi geleneksel mantolamadan oldukça maliyetli bir çözümdür.

Özel uygulamalar ise yapı sahibinin özel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen projeler olarak tanımlanır. Bu projelerde karma yöntemler kullanılabilir. Tamamen amaca özel geliştirilir.

Sonuç olarak, mantolama basmakalıp bir uygulama değildir, her uygulama farklı bir proje olarak değerlendirilir demek doğru olacaktır. Bunun için de bilimsel yöntemler kullanan nitelikli firmalarla çalışmanız gerekir. Elbette Kale Yapı Yalıtım size bu alanda çözüm ortağı olarak ciddi fayda sağlayacak uygulamaları gerçekleştiren, nitelikli bir firmadır ve en kaliteli çözümleri ile uzun yıllardır hizmet vermektedir.

Kale Yapı Farkı
Kale Yapı Yalıtım olarak, sektörün en verimli uygulamalarını gerçekleştiriyor, en uygun fiyatlarla sizlere hizmet veriyoruz. Tüm çalışmalarımıza 10 yıl garanti veriyor ve 2 yıl sigorta yapıyoruz. Ayrıca, enerji kimlik belgesi işlemlerinizi de ücretsiz olarak yapıyor, sonuca kolayca ulaşmanızı sağlıyoruz.

Samimiyet ve ciddiyeti en iyi şekilde bir araya getiren firmamız İstanbul Mantolama hizmetlerinde fark yaratan uygulamaları sunuyoruz. Elbette uygulamalarımız mucizeler vaad etmiyor. Zaten tamamen bilimsel esaslarla gerçekleşen işlemlerde mucize kavramı da bir anlam ifade etmiyor. Biz sizin için en doğru planlamayı en detaylı biçimde yaparak, evrensel yalıtım ilkelerine uygun biçimde uygulama zemini hazırlıyoruz. Bunun ertesinde yapacağımız uygulamanın işçiliği ve kullanılacak materyal konusunda da en az bu kadar hassasiyet gösteriyoruz.

Bilimsel planlamanın yanı sıra, uygulamalarımızı gerçekleştirirken, samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. İş etiği kapsamında Türk ahlak sistemi ilkelerine zeval vermeyecek biçimde çalışıyor ve size asla pişman olmayacağınız çözümleri üretiyoruz. Bize tüm uygulamalarımızda güvenebilir ve dilediğiniz zaman bizimle çalışmak için bize ulaşabilirsiniz. Uzun zamandır sektördeki faaliyetlerimizin tümünde olduğu gibi, bundan sonra da, mümkün olan en nitelikli çözümleri üretiyor olacağımızdan, sizlere mükemmeli sunmak için çalışıyor olacağız. Gelişen teknoloji ve kimya sanayinin en yeni ürünlerini sizler için kullanıyor ve her geçen gün daha nitelikli uygulamalar üretiyor olacağız.

mantolama

Ücretsiz Keşif
Bizden hizmet alın veya almayın, bizi arayarak veya internet sitemizdeki formu doldurarak ücretsiz keşif alabilirsiniz. Uzman ekibimiz ihtiyacınız olan çözümleri sizin için analiz ederek ön proje oluşturacak ve ortalama maliyet hesabı oluşturacaktır.

Uygulama kararı verdiğinizde ön proje esas projeye dönüştürülecek ve kanun kapsamında uygun işlem yapabilmek için izolasyon teknik şartnamesi hazırlanacaktır. Bunun ardından işlemleriniz en kısa zamanda başlayacak ve kısa sürede tamamlanacaktır.

Keşif, sürecin doğru planlanabilmesi için en önemli uygulamadır. Doğru bir planlama için detaylı ve bilimsel esaslara dayanan bir keşif yapılması gerekir. Yapının bulunduğu konum, yapının nitelikleri ve diğer pek çok husus dikkate alınarak yapı için en uygun uygulama türünün belirlenmesi esastır. Bunun için biz keşif sürecine büyük önem veriyoruz. Size doğru bir fiyat verebilmek için de keşif en önemli parametredir.

Bakanlık Hükümlerine Dikkat!
Yapıların enerji tasarrufu sınıfları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kanun ve yönetmeliklerle belirlenir. Bu noktada sorumluluklarınız bakanlık tarafından emredilmektedir. Kanunda yer alan hükümler ve son uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için, bakanlığın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca il çevre müdürlüklerinden de doğrudan bilgi alabilmek mümkündür.

Mantolama uygulamalarının denetimlerini İl çevre müdürlükleri yapacak olduğundan verilerin doğrudan buradan alınmasında fayda vardır. Belediyelerin konu ile ilgili yetki ve sorumlulukları halen tartışma konusudur ve büyük ihtimalle denetim bu mercilere ait olmayacaktır.

Tabii, Yalıtım konusunda bize güvenebilirsiniz. Sizlere sunduğumuz teknik ve hukuki bilgilerin tamamı kamu otoritesinin emrettiği hususlar kapsamındaki bilimsel uygulamalardır. Bilgi ve deneyimimizi sizlere daha iyi hizmet verebilmek için kullanıyoruz. Verdiğimiz bilgilerin çoğu zaman teyit edilemeye dahi ihtiyacı yoktur. Her gün gerçekleştirdiğimiz uygulamaların detayları hakkında sizlere ilk elden uzman bilgisi aktarabiliyoruz.

Ayrıca, spesifik sorunlarınız için öncelikle hukuki ve teknik araştırma da yapıyor ve hiç bir hataya mahal vermeyecek biçimde uygulama geliştiriyoruz. Yapı ve yalıtım konularında sahip olduğumuz uzmanlığı gün be gün geliştiriyor ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek için mükemmel çözüm yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sitesi: http://www.csb.gov.tr

İstanbul Mantolama Çözümleri
Kale Yapı Yalıtım olarak Mantolama İstanbul dendiğinde akla gelen ilk firmalardan bir tanesi olarak senelerdir devam ettirdiğimiz kaliteli uygulamalarla en yüksek verimliliğe ulaşıyoruz. Herhangi bir yapı için, istenilen herhangi bir standartta yalıtım uygulaması gerçekleştirebiliriz. Geçmişte tamamladığımız çok sayıda proje içerisinde kamu binalarından, konutlara ve fabrikalara kadar bir çok farklı örneğe ulaşabilirsiniz.

Biz öncelikle yüksek nitelikler, daha sonra uygun fiyat stratejisi ile hizmet veriyor olduğumuzdan gerçekleştirdiğimiz uygulamalar uzun ömürlü ve verimli uygulamalar olmaktadır. Çözümlerimizi nitelikli materyallerle sunuyor olduğumuzdan, katlanacağınız maliyetin çok üzerinde bir verim elde ediyorsunuz. Bunun yanı sıra işçilik kalitemiz de en pahalı uygulamalarda karşılaşacağınız standartlarda yer alır. Nihai olarak bizden alacağınız hizmetten memnun kalacağınızı garanti ederiz.

mantolama istanbul

Neden Yalıtım Yaptırmalısınız?
Yapılar, sanılanın aksine iklim koşullarına dayanıklı değildir. Betonun su geçirmediği doğru olmadığı gibi havayı ve doğal olarak soğuk havayı da geçirmektedir. Hatta beton bilinen pek çok materyalden çok daha yüksek bir ısı toplama faktörüne sahiptir. Örneğin, toprağa göre 10 kata kadar daha hızlı soğur ve ve çok zor ısınır. Yalıtım yapılmamış konutlarda duvarların soğuk olmasının sebebi de budur.

Oysa yalıtım yapılmış yapılarda beton dış faktörlerden etkilenmez ve ısısını korur. Bu durumda yapıların çok daha hızlı ısıtılabilmesi mümkün olurken, dışarıdan gelecek soğuk içeriye girmez. Bunun yanında yalıtımsız yapılarda yaşadığımız bir başka sorundan bahsetmek gerekir ki o da ısı kaçışıdır.

Yapıların mantolama ihtiyaçları yalnızca soğuk hava girişi nedeniyle yaşanmaz. Isınan hava soğuk hava ile yer değiştirme eğiliminde olduğundan binayı terk edebileceği her ortamı kullanır. Tahmin edileceği gibi kaşış rotalarından bir tanesi çatıdır. Kimi yapı sahipleri, bir hata olarak dış cephe mantolaması yaptırırken, çatı yalıtımı yaptırmazlar. Bu durumda ısınan hava doğrudan yükselip çatıdan yapıyı ter eder. Ayrıca çatı yalıtımı su yalıtımı bakımından da faydalı bir uygulamadır ve ısının yanında bu özelliği de beraberinde getirir.

Mantolama yapılmış bir yapı, ısınma ve soğutma için kullanılan enerjiden en az %50 tasarruf elde edilmesini sağlar. Kimi yapıların niteliklerine bağlı olarak bu oran; %90 a kadar ulaşır. Maalesef ülkemizde inşa edilen yapıların bir çoğunda hiç bir yalıtım özelliği bulunmadığından çoğunlukla mantolama sonrasındaki kazanç çok yüksek olacaktır.

Ulusal ekonomimiz, bütçemiz ve doğamızı korumak için mantolama en uygun çözümdür. Siz de yapılarınız için bir an önce harekete geçerek mantolama yaptırınız. Kale Yapı Yalıtım olarak projelerinizi en uygun fiyatlarla gerçekleştiriyor, hatta sizin için kamusal destekler noktasında da yardımcı oluyoruz. Bizimle hemen iletişime geçip, ücretsiz keşif talep edebilir, en uygun çözümlere en uygun maliyetle ulaşabilirsiniz. Unutmayın, projelerimiz 10 yıl garantilidir. Elde edeceğiniz tasarruf ile uygulama maliyetini bir kaç senede çıkaracak ve senelerce kar etmeniz mümkün olacaktır.
https://www.kaleyapiyalitim.com.tr/