Günümüzde memurlar için gün geçtikçe yeni yasalar, yeni prosedürler çıkıyor. Bu prosedürler genelde resmi gazetede yayınlandığı için insanların, özellikle gazete okumayan insanların çok fazla bir haberi olmuyor. Bundan dolayı memur maaşları, memur alımı çok fazla takip edilemiyor. Bu insanlar bundan dolayı hakları olan şeylerden uzun süreler boyunca mahrum kalıyor, mezun oldukları bölüm veya uzman oldukları alanlarda çalışamıyorlar. Bu da toplumumuzda sık gördüğümüz olayı tekrar ve tekrar doğuruyor; bildiğin değil zorunlu bırakıldığın mesleği yapma. Hal bu olunca çoğu bankolarda, kasalarda suratsız, mesleklerinden mutsuz çalışanlar görebiliyoruz ve bu mutsuzluklar da direk olarak müşterilere yansıyor ve çoğu hizmet, alışveriş mutsuz bitiyor. Bu sebeplerden dolayı sokaklarda mutsuz, suratı beş karış insanlar görüyoruz.

Memurların Kadro Alımları Nasıl Oluyor
Memur alımı yani diğer adıyla kadro istihdamı kurumlardan kurumlara değişkenlik gösterebiliyor. Yani sağlık bakanlığı kadro alımı yasa gereği onaylandıktan sonra sağlık bakanlığı sitesinden duyuruluyor ilgili çalışma adayları detaylar üstüne seçiliyor. Anlayacağınız her kurum ilgili iş alanında kendisi duyuru yapıyor ve zamanları çok belli olmuyor. Bu zaman belirsizliği ve oluşan bakanlık çeşitliliğiyle birçok insan bu fırsatlardan yararlanamıyor, fırsatları kaçırıyor.

Bu İşi Sizler İçin Yapan Birileri Var; MemurBey
Yakın zamanda hızla büyüyen bir sayfayı sizlerle faydası dokunacağını düşündüğüm için paylaşmak isterim. Bu sayfa memurbey.com ve bu sayfada memura dair çoğu şey tek bir çatı altında toplanıyor, okuyucularına haberler ve çeşitli bilgiler veriliyor. Verdikleri en önemli, en temel şeylerden biriyse güncel memur maaşları, memur alımı ve birçok memura dair şey paylaşılıyor. Ben kurum, kurumları takip etmekte zorlanıyorsanız tek çatı altından haberlere direk ulaşabilirsiniz.