En İyi Söve Modelleri Metpor'da

Ülkemizde inşaat ve dekorasyon sektörünün hızla gelişmesi ile farklı dekoratif ihtiyaçlarda karşımıza çıkmıştır. Gelişen dekorasyon ürünlerinin ilk sıralarında ise söve modelleri ve mantolama uygulamaları gelmektedir. En fazla kullanılan söve modelleri hakkında inceleme yaptığımızda söve fiyatları ihtiyaç sahiplerinin ilk araştırdığı kısım olmaktadır. Ülkemizde özellikle İstanbul söve firmaları hakkında araştırma yaptığımızda karşımıza ilk sıralarda Metpor Söve & Mantolama gelmektedir, 2005 yılından günümüze kadar söve imalatı ve söve satışı yapan METPOR Söve internet üzerinden https://www.metpordekor.com adresinden tüm halkımıza hizmet sunmaktadır. METPOR söve firması olarak hizmet yelpazesinde birçok ürün bulundurmaktadır, öncelikle Payanda, Denizlik, Mantolama, Dış cephe ve kat silmesi hizmetlerini de en kaliteli, en ekonomik şekilde sunmaktadır.

Her türlü iç ortamı dekore etmek için yüksek yoğunluklu ve ince taneli EPS dış cephe kaplamaları. Geleneksel alçı kalıplar, yüksek maliyetler ve bunun sonucunda kullanımlarında kısıtlamalar ile zanaat çalışması ve uzun tamamlanma süreleri gerektiriyordu. Metpor Söve & Mantolama, hem alçı pervazları hem de benzer malzemelerden yapılmış olanları minimum maliyet ve mükemmel kaplama ile değiştirerek duvar kaplaması, pencere sövesi, kat silmesi, payanda stilinin ekonomik, hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.

Binanın ısı yalıtımı ve dış cephe kaplamasını yaparak tasarım imkanları sağlayan yalı baskı (siding) dış cephe kaplama malzemeleri EPS strafor polistren köpük adını verdiğimiz termoplastik bir malzemeden üretilip, yüzeyi özel mineraller ve bağlayıcılar içeren sert bir sıva ile kaplıdır. Bu sıva hem dış cephe kaplamasını hem de binayı dış mekandan gelebilecek olumsuz koşullara karşı yüksek mukavemet gösterir.

Yüksek yoğunluklu EPS (genleştirilmiş polistiren) dolgulu, üzeri akrilik-mineral sıva harcı ile kaplanmış, ön ve dış cephelerde uygulanmaya hazır dış cephe söve modelleri. Kalıbı UV ışınlarına ve sert hava koşullarına maruz kalmaktan koruyan, sıvaya benzer bir yüzey görünümü veren, boyamaya veya herhangi bir renk dokulu kaplama ile bitirmeye uygun akrilik-mineral esaslı bir kaplamaya sahiptir.

 

Dış Cephe Mantolama ve Söve Üretimi

Birbirinden farklı söve modelleri olduğu gibi uygulanma alanı olarak da birçok farklı mecralar bulunmaktadır. METPOR Söve & Mantolama uzun yılların birikimi ile en zengin söve modelleri üretimi yaptığı gibi aynı zamanda tüm bunları en hesaplı şekilde halkımıza sunmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere söve firmaları genel olarak aynı modelleri kullanmakta ve gelişi güzel imalat yaparak, tüketicilerin göz zevkine karşılık verememektedir.

Metpor Söve & Mantolama üretimi yalıtım ahşap görünümlü EPS polistiren dış cephe kaplama panelleri, hem iç hem de dış cephelerde kullanılabilir ve 200 x 50 x 2 cm kalınlıktadır. Dekoratif ve estetik görünümünün yanı sıra pütürlü perdahlı taş efektli reçine kaplı polistiren strafor paneller, duvar, cephe ve duvarların ısı ve ses yalıtımına katkıda bulunur ve iyi karo kullanılarak, cilalı veya pürüzlü tüm yüzeylere uygulanabilir. Yapıştırıcılar için ısı yalıtım yapıştırıcılarını hem iç hem de dış mekan uygulamaları için öneriyoruz, ayrıca sadece iç mekanlarda kullanım kolaylığı açısından piyasadaki en iyi akrilik montaj yapıştırıcısını da kullanabilirsiniz.

 

EPS Srafor Fugalı Mantolama Sistemleri Neden Yalıtım İçin En İyi Çözümdür?

Strafor köpük dış cephe kaplama sistemi (dış cephe ısı yalıtım sistemi) olan binalar ile olmayanlar arasında çok büyük fark vardır. Termal dalgalanmalara elveda demenin yanı sıra, sağladığı enerji ve ekonomik tasarruf, yatırımı ilk günden itibaren değerli kılar. Bu yeni dış cephe kaplamaları ise bir yandan da uygulandığı mülkün maliyetini anında yeniden değerlendiriyor. Çevresel açıdan da atmosfere salınan karbondioksit (CO2) salınımını azaltarak diğer alternatiflere göre daha çevre dostu bir çözüm olmasını sağlar.

Yılkar İnşaat tarafından geliştirilen yalı baskı dış cephe ısı yalıtım sistemi, binayı olağanüstü performansa sahip bir ısı yalıtım malzemesiyle sarar. Evdeki yaşam alanını kaybetmeden ısı köprülerini ortadan kaldırır ve odalara hem soğuğun girişini hem de ısı kaybını azaltır. Konfor ve yaşanabilirliği artırmasının yanı sıra, binanın dış cephesini iyileştirerek ısıtma sistemlerinde % 55'e varan tasarruf sağlayarak çevreye fayda sağlar.

 

Metpor Söve & Mantolama Ahşap Desenli Fugalı Kaplama ve Ahşap Yalı Baskı Modelleri

Metpor Söve & Mantolama'nın ürettiği cephe kaplama panellerinin bir diğer avantajı da, birden fazla yüzey ve tonda mevcut olması, yıkım veya tahliye gerektirmediği için kısa sürede gerçekleştirilen ve sakinlerin normal yaşamlarını geliştirmelerine olanak sağlayan uygulamasıdır. Doğru çalışmayı ve ürünün maksimum performans sunmasını garanti etmek için Metpor Söve & Mantolama, teknik departmanı tarafından tam izleme ve kontrol sağlar. Bu nedenle, cepheler için mantolama sistemleri arıyorsanız info@metpordekor.com adresine e-posta göndermekten çekinmeyin ve fugalı kaplama veya yalı baskı mantolama sistemimiz hakkında bilgi edinin.

Yenilikçi ürünlerden bahsettiğimizde, hem duvarları hem de pencere kenarı söve modelleri için kullanılan son trend dikkat çekiyor. Metpor Söve'nin yeni nesil duvar paneli kaplaması, bir alanı modernize etmek ve ona aradığınız ayrıntıyı vermek için ideal çözümdür. Yeniden yapılandırılmış ahşap yalı baskı polistiren strafor paneller, darbelere karşı dayanıklı formüle edilmiş (0,313 Mpa sıkıştırma direnci indeksi, santimetre karede 3,13 kg.'ye karşılık gelen) son derece sert reçinelerden oluşan bir bileşik ile yüzeyde özel olarak işlenir, özelliklerini kaybetmezler. Yalıtım özelliklerini zamanla korur ve UV ışınlarına ve hava koşullarına dayanıklılıkları test edildiğinden son derece dayanıklıdır.

Metpor Söve & Mantolama dış cephe yalı baskı yalıtım sistemi, cephelerde optimum ısı yalıtımı sağlamak için gerekli özelliklere sahiptir. Ancak uygulanması gereken sistemin kararı, taşıyıcı malzemeler ile taşınmazı çevreleyen yapısal ve hatta yasal koşullara da bağlı olacaktır.Her durumda, dış duvarları yalıtmak ve kaplamak için kullanılan cephe kaplama malzemelerinin, binanın sisteminin korunmasını ve stabilitesini, izolasyonu, uygulamada pratikliği vb. garanti etmek için belirli özelliklere uygun olması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Testlerin ve düzenleyici değerlendirmelerin uygulanması sayesinde kanıtlanmış ve onaylanmış yüksek kaliteye sahip olmalıdırlar.

Metpor Dış Cephe Kaplama ise İstanbul söve firmaları arasında en uzman kadroya sahip ve son teknoloji üretim gereçleri ile ülkemizin en zengin söve modellerini üretmektedir. Satış sonrası müşteri desteğini sürdüren METPOR Söve, www.metpordekor.com üzerinden de tüm söve çeşitleri için resim galerisi üzerinden tüm ziyaretçilerinin beğenisine sunmuştur.

Kaynak: https://www.metpordekor.com/