En Ucuz 10 Orkide Fiyatları
Orkide, salepgiller ailesi içerisinde bulunan çiçekli bir bitkidir. Genellikle karalar da yaşayan bu çiçeklerin gövdesi büyük yaprakları ise ufaktır. Oldukça kırılgan ve zarif olan bu çiçekler, bir o kadar da güçlü bir yapıya sahiptir. Yapılan araştırmalara göre dünya çapında en çok sevilen ve tercih edilen çiçek olan orkideler, en fazla satış yapılan çiçekler arasındadır. Bu çiçekler çok yıllık çiçeklerdir ve her yıl düzenli olarak çiçek açmaktadır. Bu çiçek açımı bazen senede bir kez, bazen ise iki veya üç kez olmaktadır. Bu özelliğinden dolayı hem çiçek olarak satışı yapılmış hem de besin kullanımı olarak kullanılmıştır. Örneğin salep ve Maraş dondurmasının yapımında sıkça tercih edilmektedir. Salepgiller ailesi ortalama olarak 35 bin üstünde tür ve 100 bin üstünde meleze sahiptir. Bu özelliği ile dünyadaki en kalabalık bitki ailelerinden biri olmuştur. Çok fazla çeşidi olduğundan her iklim ve koşulda yaşayan türleri mevcuttur.
Orkidelerin diğer çiçeklerden pahalı olduğunu hepimiz bilmekteyiz fakat bunların içinden en ucuz 10 orkide fiyatları nelerdir diyecek olursanız şöyle sıralayabiliriz.
• İşte En Ucuz 10 Orkide ve Fiyatları
1. En ucuz orkide çeşidi Phalaenopsis’tir. Bu çiçek en sevilen orkide türüdür. Tropikal iklim seven bu orkide, en çok Endonezya ve Filipinler’de yetişmektedir. Çok yağmurlu ve nemli ortamı seven bu çiçek, 25-35 derece arası gündüz sıcağına, 15-25 arası gece sıcağına alışkındır. Dolayısıyla sizden bu ortama benzer bir ortam yaratmanızı talep edecektir. Çoğunlukla 50 lira ile 80 lira arasında satışı olan bir orkidedir.
2. Listemizin ikinci sırasında beyaz orkideler bulunmaktadır. Bu çiçekler asaleti temsil ettiği için çok sık kullanılan orkidelerdir. Genellikle bu orkideler tek dal veya çift dal şeklinde satılmaktadır. Tek dal olanları 60 TL, çift dal olanları ise 90 TL civarında satın almanız mümkündür.
3. Listenin üçüncü sırası mor orkidelere ayrılmıştır. Zarafeti simgeleyen mor orkideler de tıpkı beyaz orkideler gibi tek dal ve çift dal olarak satılmaktadır. Tek dal fiyatı 90 TL, çift dal fiyatı 120 TL civarındadır.
4. Mini orkideler ise listemizin dördüncü sırasında yer almaktadır. Bu çiçekler orta pahalılıkta olup 140 TL civarındadır.
5. Mini orkidelerin çift dal ve özel vazosuyla tasarlanmış şekilleri ise 160 TL ile listenin beş numarasında yer almaktadır.
6. Güzelliği simgeleyen fuşya orkideler ise 180 TL ise listenin altıncı numarasında yer almaktadır.
7. Midi orkideler birçok renk seçeneği ile 180-200 TL civarı ile listedeki yedinci orkide olmaktadır.
8. Mor orkideler çoğunlukla 200 TL civarında değişik tasarımları ile listede sekizinci numaradadır.
9. Gittikçe pahalılaşan fakat bir o kadar güzelleşen listemizin dokuz numarasında ise mavi orkideler bulunmaktadır. Bu çiçekler ev görselliğini şıklaştıran tasarımları ile 220-250 TL civarında satılmaktadır.
10. Listemizin son numarasında ise muhteşem güzellikleri ile renkli orkideler yer almaktadır. Bu çiçeklerin fiyatları genellikle tasarıma bağlı değişmekte olup, başlangıç fiyatı 250 TL’dir.