lostyazilim

Parsel Sorgulama

2 Mesajlar 6.830 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

seyfettin seyfettin Ki Medya Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisi
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 46 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Parsel sorgulama gibi birçok işlem günümüzde artık internet üzerinden online bir şekilde yapılabilmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan sorgulama sistemi sayesinde vatandaşlar, kuruma gitmeye gerek duymadan ilgili işlemlerini sistem üzerinden görebilmektedir. Sistemin geliştirilmesindeki amaç; vatandaşların ev, arazi, bahçe, tarla, bağ ve benzeri taşınmaz malları kontrol etme aşamasında kolaylık sağlanmasıdır. Ülkemizde parsel sorgulama sistemi hayata geçirildikten sonra mobil uygulaması geliştirilerek, tablet ve cep telefonu gibi akıllı cihazlarda da kullanılmasına imkân verildi. Parsel sorgulama nedir ve nasıl kullanılır konularında detaylı bilgiler alt başlıklarda açıklanmıştır…

Parsel Sorgulama Nedir?

TKGM tarafından ev, tarla, arsa ve benzeri kadastro müdürlüklerinde yer alan taşınmaz mülklere ait bilgilerin, tapu verileriyle eşleştirilmesi ve uluslararası standartlarda hazırlanan harita servisleri aracılığıyla bu bilgilere gereksinim duyan kişilere sunulması için geliştirilen sisteme parsel sorgulama adı verilmektedir. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan Mekansal Gayrimenkul Sistemi üzerinden aynı zamanda kuruluş, kurum ve belediyelerle de bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Parsel sorgulama nedir konusu için temel olarak Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nden TKGM’nin ülke halkına sunduğu bir çeşit güvenlik sistemi diyebiliriz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ev, arsa, bahçe gibi taşınmazlardan tapusu kendinde bulunan mülklerin bütün bilgilerini bu sistem üzerinden öğrenebilmektedir. Vatandaşlara yönelik tapu konusunda düzenli bir bilgi sistemi oluşturulması amacıyla geliştirilen Mekansal Gayrimenkul Sistemi, aynı zamanda kişilerin tapu işlemlerini kolaylaştırarak hız kazanmalarını sağlamaktadır.



Parsel Sorgulama Nasıl Kullanılır?

Tapu kadastro parsel sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaşlar TKGM’nin parsel sorgu sayfasını kullanarak, kolay bir şekilde taşınmazların tapu kayıt bilgilerine ulaşabilirler. Bunun için öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, sayfada açılan “Kabul Ediyorum” butonuna tıklayınız.

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/

Ardından il, ilçe ve mahalle bilgilerini açılır menüden seçerek, ada ve parsel bilgilerini ilgili alanlara giriniz. Tüm bilgiler eksiksiz girildikten sonra aşağıda yer alan “Sorgula” bastığınızda bilgilerini görmek istediğiniz taşınmazın tapu kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Sistem tarafından istenilen bilgilerin ilgili bölümleri yazılması sonucunda parselin uydu fotoğrafıyla çakışık görüntüsü ekrana yansıtılmaktadır. Girilen bu bilgiler ışığında idari sorgulama işlemi yapılmış oluyor. İdari sorgulama haricinde coğrafi, katman ve adres sorgulama yapılması da mümkündür.

Adana Parsel Sorgulama

Adana parsel sorgulama yapmak isteyen vatandaşların parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden açılır menü yardımı ile “İl Seçiniz” bölümünden Adana’yı işaretlemesi gereklidir. Sonrasında “İlçe Seçiniz” kısmında yer alan Aladağ’dan Yüreğir’e kadar sıralanan ilçeler arasından taşınmazın kayıtlı olduğu yeri seçiniz. Mahalle, ada ve parsel bilgilerini de girdikten sonra sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Antalya Parsel Sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait Mekansal Gayrimenkul Sistemi sayesinde Antalya parsel sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bunun için kurumun resmi sorgu sitesindeki “İl Seçiniz” bölümünden Antalya’yı işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Bursa Parsel Sorgulama

Parselsorgu.tkgm.gov.tr sitesindeki idari sorgu ya da coğrafi sorgu tipine göre Bursa parsel sorgulama yaptırmanız mümkündür. Yukarıda yer alan bağlantı adresine tıklayarak, TKGM’nin resmi web sitesine ulaşabilirsiniz.

Denizli Parsel Sorgulama

Vatandaşa düzenli bir bilgi sistemi kurmak adına oluşturulan parsel sorgulama, Denizli’de arsa, ev, tarla, bağ, bahçe sahibi olan kişilerin mülkleri hakkında detaylı bilgi barındırmaktadır. Bu nedenle sistem üzerinden kolay bir şekilde Denizli parsel sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Diyarbakır Parsel Sorgulama

Diyarbakır’da tapusu kendine bulunan arsaların bilgilerine erişmek isteyen kişiler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sunduğu sistem ile ortofoto, megsis, coğrafi parsel, e-devlet parsel ve parfa parsel bilgilerine ulaşabilirler.

Erzurum Parsel Sorgulama

TKGM’nin uygulaması çok geniş bir bilgi ağına sahip olduğu için sistem üzerinden online bir şekilde Erzurum parsel sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Birçok ayrı sorgu sistemini bir arada içeren uygulama, seçilen mülk hakkında detaylı bilgi vermektedir.

Fethiye Parsel Sorgulama

Fethiye’de ev, tarla, bağ, bahçe, arazi ve benzeri bir taşınmaz mal almayı düşünüyorsanız, söz konusu malın bilgilerini sorgulama yaptırarak kontrol edebilirsiniz. Bunun için yukarıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda öncelikle Muğla ilini, sonrasında da ilçeler bölümünden Fethiye’yi seçmeniz gereklidir. Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydudan çekilmiş fotoğrafı ile çakışık görüntüsü ekrana yansıyacaktır.

Isparta Parsel Sorgulama

Tapu kadastro işlemleriniz için https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresini ziyaret edebilir ve parselin Isparta’da olduğunu işaretleyerek sorgu yaptırabilirsiniz. İl, mahalle, ilçe, parsel ve ada bilgileri ile yapacağınız sorgulama için idari sorgulama tipini seçmeniz gereklidir. İsterseniz coğrafi, adres ya da katman sorgulamasını da seçebilirsiniz.

Konya Parsel Sorgulama

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan sorgulama sistemi ev ya da arsa benzeri bir mülk alacak olan vatandaşlara büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle Konya ilinde taşınmaz mülk satın almayı planlayan kişiler, bu sistem sayesinde internet üzerinden kolaylıkla mülkün bilgilerine erişebilirler.

Ada Parsel Sorgulama Programını İndirmek

Parsel sorgulama 2017 yılında da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Sistem önceleri sadece web üzerinden vatandaşların sorgu yaptırabilmesi için oluşturulsa da, sonradan mobil uygulaması da geliştirilerek kişilerin ister cep telefonundan isterlerse de tabletten parsel hakkında bilgi sahibi olabilmesine imkân verildi. Ada parsel sorgulama programını indirmek isteyen kişiler, Google Play ve App Store üzerinden uygulamaya erişebilirler. Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında, söz konusu olan tapu verileriyle uyumlaştırılması tamamlanmış olan kadastro bilgilerine dair temel bilgileri öğrenebilirsiniz. Mobil uygulamada yer alan bu bilgilerin ticari ve resmi amaçlı kullanılamayacağını unutmayınız.

Parsel Hissedar Sorgulama

“Tapu kime ait nasıl öğrenebilirim?” diyen kişiler, parsel hissedar sorgulama sistemini kullanarak istedikleri arazinin bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirler.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz sunulan bu sistem kriterlerinizi girerek, belirtiğiniz arazinin hissedarları hakkında bilgi sahibi olmanızı kolaylaştırmaktadır. Sistemde adrese veya koordinat bilgilerine göre sorgulama yapmak mümkün. Dilerseniz harita üzerinden de parsel sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Sorgu sonrasında parselin il, ada, ilçe bilgileri, pafta ve yüzölçümü bilgisi gibi parsel hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri saniyeler içerisinde alabiliyorsunuz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne uğramadan parsel hissedar sorgulama imkânı sunan web adresi: https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/. Ayrıca en yakın Tapu Müdürlüğüne kimliğiniz ve parsel bilgileriniz ile başvurursanız, tüm varislerin ne kadar hakkı olduğunu ayrıntılı bir şekilde çıktı alarak inceleyebilirsiniz.

Parsel Haciz Sorgulama

Bir parselde haciz olup olmadığını öğrenerek, alacaklılar borcunu alabilmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabilir. İcra ve İflas kanunu kapsamında düzenlenen haciz işlemleri taşınmaz mallara uygulanabilir. Haciz olan mal taşınırsa alacaklı hacizden itibaren 6 ay, mal taşınmazsa hacizden itibaren 1 yıl içerisinde malın satılmasını talep edebilir. Ancak bu işlemlerin başlatılabilmesi için öncelikle parselde haciz olup olmadığı öğrenilmelidir. Hacizli parsel sorgulama yaptırmak isteyen kişiler, taşınmazın bağlı olduğu Tapu Müdürlüğüne müracaat edebilirler. Ayrıca turkiye.gov.tr adresi üzerinden de parsel haciz sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Bunun için a-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı seçeneklerinden birini kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

Parsel Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Anlama Gelir?

Tapu ve Kadastroya entegre olarak çalışan parsel sorgulama sistemi, devlet kuruluşu olduğu için güvenilir bir sistemdir. Ancak online sunulan istatistiki bilgilerde her zaman hata payı olabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Bu nedenle yenilenen ara yüzünde daha nadir olmakla birlikte sorgu sırasında “Parsel sorgulama kayıt bulunamadı” şeklinde ifadelerle karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlarda adres bilgilerinizi kontrol ederek yeniden giriniz. Sonuç yine “kayıt bulunamadı” şeklinde olursa en yakın Tapu ve Kadastro müdürlüğüne giderek bilgi almalısınız.

Parsel Sorgulama Limiti Var mı?

Parsel sorgulama limiti dâhilinde sadece TKGM Parsel Sorgu hizmetinin verdiği sayı kadar sorgu yapabilirsiniz. Örneğin sistem 200 sorguya izin veriyorsa en fazla 200 sorgulama yapabilmeniz mümkündür. Bu sayıya aynı IP adresi üzerinden farklı bilgisayarlardan yaptığınız girişlerde dâhildir. Limit hakkında Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu net bir sayı yoktur. Peki, parsel sorgulama şifresiz yapılabilir mi?

Şifresiz hızlı bir şekilde işlem yapmak isteyenler https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresindeki sorgu sistemini kullanmalıdır. Ancak bu sistemin sunduğu bilgi ve belgelerin sadece bilgilendirme amaçlı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle bilgiler resmi işlemlerde kullanılamaz, ticari amaçlı kullanılmaya çalışılamaz. Amacı dışında kullanılması halinde her türlü cezai, hukuki ve mali sorumluluk uygunsuz kullanan kişilere ait olmaktadır. Bu husus, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne ait resmi web sitenin girişinde açıkça belirtilmektedir.

Parsel Sorgulama Yapamıyorum Sorun Ne Olabilir?

Günlük olarak binlerce kişinin online hizmet alabilmesini sağlayan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan sorgu sisteminde bazı sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle “Parsel sorgulama yapamıyorum sorun ne olabilir?” diyen kullanıcılar için gerçekleşmesi olası olan kriterleri aşağıda sıraladık…

1) Bilgilerin eksik olması neticesinde sorgulama işlemi yapılamaz.

2)Bilgisayarınızla ya da sürümünüz ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda akıllı cihazlar üzerinden sorgulama yaptırmayı deneyebilirsiniz.

3) Linklerin doğruluğunu kontrol etmenize rağmen sistemden kaynaklı geçici bir sorun yaşanabilir.

4) Google Playstore üzerinden giriş yapmaya çalışmayınız. Uygulamayı cep telefonunuza indirerek kullanmanız gereklidir.

5) Mobil cihazdan parsel sorgu yaptığınızda uygu fotoğrafı çıkmayabilir. Sadece haritayı görüntüleyebildiğiniz durumlar, bilgisayarınız üzerinden sorgu yaptırmayı deneyebilirsiniz.

6) Tarayıcınızdan kaynaklı problemler yaşayabilirsiniz. Özellikle internet explorer üzerinden sorgulama yapamayan kullanıcı sayısı oldukça fazla.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.sorgulama-tr.net/parsel.html
 

 

https://bit.ly/seo-danismanligi
wmaraci
reklam

Euphrates Euphrates Bir tutam HUZUR ! Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Error / %&
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2978
  • Beğeniler 0 / 628
  • Ticaret 119, (%100)
Bu parsel sorgulamada kayıt bulunamadı diyor tıkladığım yere orası ne anlama geliyor o arazide hazinenin arazisi olduğu anlamına mı ?
 

 

* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al