İnternet'ten okey oynamak gerçek okeyden herhangi bir farklı olmayan sistemden oluşmaktadır. İnternet okeyi için sadece iyi siteye üye olmak ya da kaliteli bir uygulama indirmek gerekmektedir. Üyeliklerden sonra kullanıcılar müsait olan masalardan birine oturarak oyuna dahil olabilmektedir. İsteyen kullanıcıların kendi masalarına oturarak farklı oyuncuları davet edip beklemeleri de mümkündür. Masalarda yeterli oyuncu sayısına ulaşılmasından sonra oyun başlanmaktadır. Oyunun başlamasından sonra yukarıda da bahsi geçen kurallar çerçevesinde oyunların devam etmesi sağlanmaktadır. Üstelik kaliteli siteler sayesinde oyun esnasında diğer oyuncular ile sohbet etmek ya da en popüler şarkıları çalan radyoyu dinlemek mümkün olmaktadır.

Bireylerin canlı okeyy oynamak için belli kurallar çerçevesinde ellerindeki taşları düzgün şekilde sıralamaları gerekmektedir. Bu duruma eli bitirmek ismi de verilmektedir. Kullanıcılar elleri bittiğinde son kalan taşlarını ortada ters olarak duran taşların üzerine bırakmalıdır. Ellerin doğru bir şekilde bitebilmesi için seri dizilimlerinin doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Seri dizilimlerinde aynı renkleri sıralı şekilde yan yana koymak mümkündür. Örneğin aynı herhangi bir renkteki; 1,2,3 taşları bir seri oluşturabilmektedir. Yine aynı renklerden 12,13,1 de bir seri oluşturmaktadır. Serilerin en az taş miktarı 3’ken 3’ün üzerinde de dizilmeleri gerekiyor Sesliyegel.Com gerçekleştirilebilmektedir. Bu şekilde dizilim yerine öğrenin 3 rakamının farklı renkleri ile de bir seri oluşturmak mümkündür. İsteyen kullanıcılar ise aynı renkteki iki rakamı yan yana koyarak çifte gitmek opsiyonunu açabilmektedir.

Okey oyunu özellikle ülkemizde sıklıkla oynanan taşlı oyunlardan biridir. Oyunun içerisinde dikdörtgen şeklinde 106 adet taş bulunmaktadır. Bunun yanı sıra oyun ekipmanlarında bir adet zar, 4 adet ise isteka yer almaktadır. Oyun sırasında dağıtımı yapılan taşlar ıstakalara dizilmektedir.

Okey taşları üzerinde 1’den 13’e kadar uzanan rakamlar yazmaktadır. Taşlar; sarı, mavi, siyah ve kırmızı renklerinden oluşmaktadır. Ayrıca her taştan iki adet bulunmaktadır. Böylece oyun içerisinde farklı stratejiler izlenmesi mümkün olmaktadır. Okey oynamak konusunda en bilinen taşlardan biri de jokerdir. Joker taşlar her elde belirlenmiş olan okeyin yerine geçmektedir.