lostyazilim
tr.link

Tahinli Kurabiye Tarifleri

2 Mesajlar 686 Okunma
lstbozum
tr.link

haso haso WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Online Pazarlama Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 32
  • Beğeniler 1 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Tahinin ham maddesi olan susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır. Hücreleri yenileyen, bol miktarda lesitin (E vitamini), C ve B vitaminleri bulunan, idrar söktürücü özelliğiyle bilinen tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein (iki çorba kaşığında) vardır.

Yüksek besin değerine sahip tahinden yemeklerde kullanmak için bir çok tarif bulmak mümkündür. Heredot’un yaklaşık 3.500 yıl önce tahinden bahsettiği bilinmektedir. Protein kaynağı olarak sütten, soya fasülyesinden, ayçekirdeğinden ve bir çok kuruyemişten daha zengin olan tahin ile yapılan ilk tarifler arasında tanrılara sunmak için hazırlanan bir tahinli şaraptan da bahsedilmektedir.

Bu kadar değerli bir besin maddesi olan tahini değerlendirmek için tahinli kurabiye tarifi ile sofralarınızı şenlendirebilir, çocuklarınıza ve misafirlerinize bu mis gibi, lezzetli tariflerden ikram edebilirsiniz.
 

 

wmaraci
reklam

deeprock2 deeprock2 runApp Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mobil ve Web Geliştirme
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 1100
  • Beğeniler 271 / 270
  • Ticaret 12, (%100)
Yeni siteniz hayırlı olsun. Başarılar dilerim.
Cebimde param olursa küçük bir tahinli alırım. Yanına da içecek bir şey olursa gel keyfim gel...
Tahin için özellikle şunu da belirtmek gerekir ki hamile ve emziren bayanlar için süt yapıcı özelliğe sahiptir.
haso

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al