Tahinin ham maddesi olan susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır. Hücreleri yenileyen, bol miktarda lesitin (E vitamini), C ve B vitaminleri bulunan, idrar söktürücü özelliğiyle bilinen tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein (iki çorba kaşığında) vardır.
Yüksek besin değerine sahip tahinden yemeklerde kullanmak için bir çok tarif bulmak mümkündür. Heredot’un yaklaşık 3.500 yıl önce tahinden bahsettiği bilinmektedir. Protein kaynağı olarak sütten, soya fasülyesinden, ayçekirdeğinden ve bir çok kuruyemişten daha zengin olan tahin ile yapılan ilk tarifler arasında tanrılara sunmak için hazırlanan bir tahinli şaraptan da bahsedilmektedir.
Bu kadar değerli bir besin maddesi olan tahini değerlendirmek için tahinli kurabiye tarifi ile sofralarınızı şenlendirebilir, çocuklarınıza ve misafirlerinize bu mis gibi, lezzetli tariflerden ikram edebilirsiniz.