Günümüzde değişen yaşam ve giyim tarzları ve moda akımları insanları hep daha farklı daha değişik ürünler aramaya sevk etmiştir. Bu alanda en son ortaya çıkan ve modası hiç geçmeyecek olan bir akım örneği de Tasarım tişört baskı sayesinde insanların kendi stillerini oluşturması olmaktadır. Bu akım sayesinde insanlar giyecekleri tişört üzerindeki resmi ya da deseni kendisi seçebilmektedir. Bütün insanların farklı fıtratlarda olduğunu ve farklı bir düşünme biçimleri olduğunu varsayarsak, ürün olarak tamamı birbirinden farklı ve orijinal olan tişörtler çıkacaktır.

Elbette bu işlem içinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar olmaktadır. Daha dayanıklı tişörtler yapabilmek için öncelikle kaliteli bir kumaş seçilmeli ve yine aynı şekilde kumaşa uygun olan baskı yöntemi uygulanmalıdır. Aslında buradan anlayacağımız, evet birçok baskı türü bulunmakta ve siz bunların arasından doğru olanı tercih etmelisiniz. Bu yazımızda sizler için en çok tercih edilen baskı türlerini seçtik ve sizlerle paylaştık.
Tasarım Tişört Baskı Teknikleri
Dijital Baskı: Dijital baskı tekniği günümüzde en yaygın olanı olup, bu teknik sayesinde istediğiniz şekilde Tişört tasarla işlemi yapabilmektesiniz. Bu tekniğin hem kullanımı kolay hem de uygulama alanı çok geniş olmaktadır. Bu özelliği yönüyle diğer teknikler arasından en çok tercih edilenidir. Her kumaşa istenilen kalite de baskı yapabilme özelliğine sahiptir.
Süblime Baskı: Diğer baskı tekniklerine kıyasla daha az tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise, polyester kumaş haricilere uygulanamamasıdır. Kullanımı kolay olan bu tekniği kullanacaksanız öncelikle seçmiş olduğunuz motifi bir ekran üzerinde oluşturmalı ve ardından da bunu bir kağıda işlemelisiniz. Baskılı tişört yöntemi sayesinde her teknik türünde en iyi sonucu alabilmektesiniz. Yeter ki doğru kumaşa doğru baskı tekniğini seçin.
Transfer Baskı: İçerdiği teknik özellik yönünden süblime baskıyla oldukça benzerlik göstermektedir. Fakat süblime baskıya nispeten daha fazla tercih edilmektedir. Çünkü bu teknik hemen her tür kumaşa uygulanabilmektedir.
Pitole Baskı: Bütün baskı türleri içinde bu yöntem aralarında en kapsamlı ve karmaşık olanı olmaktadır. Çünkü bu baskı türünün yapılabilmesi için boya püskürten hava tabancaları kullanılması gerekmesidir. Pitole baskının avantajlı yanı ise hemen her çeşit kumaşa rahatlıkla uygulanabilmesidir.