Technical University Of America - TUA Üniversitesi

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey eyaletinde kurulmuş bir üniversitedir. Ön-Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans seviyelerinde uzaktan eğitim vermektedir.

Başvuru ile öğrenci kabul eden üniversitede öğrenci olabilmek için herhangi bir sınav şartı bulunmamaktadır. Başvurularda sadece lise mezuniyeti yeterlidir.

Globalleşen eğitim sürecinin bir parçası olarak TUA için herhangi bir kayıt dönemi bulunmamaktadır. Öğrenciler kabul edildikleri bölümdeki eğitimlerine hemen başlayabilirler.

Öğrencilerimiz uzaktan canlı ve video eğitim şeklindeki derslere, zaman ve mekandan bağımsız olarak İnternet üzerinden erişebilirler. Canlı eğitimler tekrar amaçlı olarak kayıt altına alınmaktadır. Bu eğitim modelinde tüm öğrencilerimiz konu hakkında en üst düzey bilgi seviyesine ulaşır.

Öğrencilerimizin kayıt oldukları ön lisans, lisans ve yüksek lisans bölümlerinde devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Öğrenciler vize ve final sınavları sonrasında başarılı olmaları durumunda mezuniyete hak kazanırlar.

TUA öğrencileri dilerlerse üst dönemlerden derslerini alarak kısa sürede mezun olabilirler. Mezuniyet süresi öğrencinin performansına göre değişmekle birlikte 1 - 4 sene arasında olabilmektedir.

Technical University Of America'nın Kadıköy ve Mecidiyeköyde (ISTANBUL) bulunan sürekli eğitim merkezlerinden yüz yüze ya da online eğitim almış olan öğrenciler, üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitimlerine devam ederek diplomaya hak kazanabilirler.

Türkiye'den kayıt olan öğrenciler için diploma programlarındaki ve sürekli eğitim merkezindeki tüm eğitimler Türkçe'dir. Sınavlarınız da eğitiminize uygun şekilde Türkçe olarak hazırlanır. Bu sayede kayıt için dil yeterlilik sınavına girmeniz gerekmez. Türkçe okuyarak bir Technical University of America diplomasına sahip olabilirsiniz.

Ayrıca TUA öğrencileri ya da mezunları, üniversitenin dil okulunda ücretsiz eğitim görme hakkı kazanırlar.

YÖK mevzuatı gereği uzaktan eğitim veren yabancı üniversitelerin Türkiye'de denkliği bulunmamakla birlikte Technical University of America diploması dünya çapında geçerlidir. Diplomanız İngilizce olarak hazırlanmaktadır. Diploma üzerinde "uzaktan eğitim", "online eğitim" vb. ibareler yer almamaktadır.

Güncel bölüm listesi ve ayrıntılar için üniversitenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Site: http://www.tuamerica.university