Ben Adsense'e 1 yıl önce başvuru yaptım.Siteyi inceliyorlardı ve hesap bir çeşit bugda kaldı ve 6 ay boyunca hiç bir cevap gelmedi. Sonrasında bir daha başvuru yaptım "Yetersiz içerik" gibi bir sebeple (sebebi tam hatırlamıyorum.) başvuruyu kabul etmedi. Sonrasında sitede bir süre sadece yayın yaptım ve tekrar başvuru yaptım. Bu sefer kabul edildi ve reklam yayımlamaya başladım. Sonrasında alan adresi kiraladım ve siteyi oraya taşıdım. Alan adresi değişince Adsense otomatik iptal oldu. Tekrar başvuru yaptım "İçerik yok" hatası almaya başladım. Tekrar 2 defa başvuru yaptım yine aynı hatayı aldım. Sonra başka bir Adsense hesabı açtım ve başvuru yaptım tekrar onaylandı. Şimdiyse Adsense'nin son sancısı adrese gelmeyen PİN ve doğrulanamayan ev adresi aşamasındayım.
Google Adsense hesabı hakkında şunları söyleyebilirim...
> Aynı Google Adsense hesabıyla defalarca kez başvuru yapabilirsiniz.
> Google hesabınızı sildiyseniz yada kalıcı olarak kapandıysa boşuna uğraşmayın.Tekrardan hiç bir şekilde açamıyorsunuz.Açabilen bir Allah'ın kuluna rastlamadım.
> Blogger siteleri ve alan adresleri için başvuruya geri dönüş süresi en fazla 48 saattir diyor ancak benim başvurularıma istisnasız her seferinde 24 saat içerisinde geri dönüş yapıldı.Alan adresleri için bu durum farklılık gösterebilir. Alan adreslerine 1.5 saat - 2 saat gibi çok kısa süre içerisinde geri dönüş yapılabiliyor.
> PİN (manuel) doğrulaması için ikametgah ve nüfus cüzdanı bilgilerinizi Google Adsense'ye ulaştırın bilgisi internetin her tarafında dolanıyor. Ancak manuel doğrulaması için geçerli olan link ara sıra kaldırılıp tekrar etkin hale getiriliyordu. Benim bildiğim kadarıyla manuel doğrulama olayı tamamen kaldırıldı ve bu doğrulama için Google Adsense ile iletişime geçmeyi sağlayan
adsense-tr@google.com e-posta adresi artık geçerli değil. Buraya mail atarsanız otomatik cevap alırsınız.
> "Kazançlarınız risk altında ads.txt dosyası bulunamadı." gibi bir sorunlar karşılaşıyorsanız çokta şey etmeyin. Bu sorunu çözmek için "ornek.com" adresini "www.ornek.com" adresine yönlenidin. Sadece Blogger kullananlar bunu ayarlardan yapabilirler. GoDaddy kullananlar Ürünler kısmında alan adreslerinin göründüğü yerden bu yönlendirmeyi yapabilirler. Yada CloudFlare kullananlar "Page Rule" ismine benzer sayfa üzerinden bu yönlendirmeyi yapabilirler. Yönlendirmeyi yaptıktan sonra bu uyarı hemen kaybolmaz. Ara sıra kaybolup tekrar gözükebilir. Bir süre sonra kalıcı olarak kaybolur (çözülür).