Polisevi Nedir ? Kimler Kalabilmektedir?
Emniyet Teşkilatı çalışanı ya da yakını olan ( eş, çocuk, anne, baba) kişilerin kalabileceği polis evleri genellikle uygun fiyatlara kalınabilen konaklama yeri olarak geçmektedir.
Polis çalışanlarının ve aile fertlerinin ( eş, çocuk, anne , baba) kalabileceği gibi şehit ve gazi yakınlarının da kalabileceği odalar şehir şehir ve bölge bölge değişiyor olsa da genellikle en az 70 odadan oluşmaktadırlar.
Polis evlerinde kalmakta olan Emniyet Teşkilatı çalışanları gibi kamu personeli olan bir çalışan ve yakınları da kolaylıkla kalabilmektedir. Emniyet Teşkilatı çalışanı olmayıp , Emniyet Teşkilatı çalışanın birinci dereceden akrabası olmayan kişiler için de Emniyet Teşkilatı çalışanı olan personelin onaylı referansı bu kişinin kalabilmesi için yeterli sayılmaktadır.
Genellikle polis evlerinde odalar tek kişilik, çift kişilik , 3 kişilik , süit ve engelli odaları olarak derecelendiriliyor olsa da sadece odalardan ibaret olmamaktadır. Pek çok polis evi içerisinde pastane , restoran, bay ve bayan kuaförler , spor salonu , kafeterya gibi alanlar da bulundurmaktadırlar. Belirli saatlere kadar hizmet vermektedirler. Bununla birlikte polis evi içerisinde düğün salonu da barındırmaktadır. Bu düğün salonu da tıpkı diğer düğün salonlarında var olan özelliklere sahip olmakla beraber fiyatları yer yer değişmektedir.
Müdürlükçe uygun görünen her bireyin kalabileceği polis evlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Örgütünde çalışmakta olan personel ya da ailesi de Sosyal Tesisler Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 30. Maddesince eğitim veya sağlık alanları için kalabilmektedirler.
Polis Evlerinde Başka Kimler Kalabilmektedir?
Türkiye’nin dört bir yanında tek bina da bulunmakta olan polis evleri nöbetçi polis çalışanları tarafından korunmakta olup kapıları yabancı devletlerin ya da polis kuruluşlarının resmi başvurusu üzerine heyetle ya da kişi olarak gelmiş yabancı polis teşkilatı çalışanlarına , devlet büyüklerine , Polis Eğitim Kurumlarında ücretsiz ders vermekte olan ya da sempozyum, panel, sunum gibi eğitim amacı ile şehre gelmiş olan ve Müdürlükçe görevlendirilmiş olan kişilere, açığa alınmış emniyet teşkilatı personellerine de açıktır .
https://www.polisevi.com