Web Site ; https://turkmark.com.tr/

Patent Tescil Fiyatları
Patent tescili,bir buluşun haklarını buluş sahibi adına garantiye alarak her türlü kopyalanması,kullanılmasını ve satılmasını engelleyen devlet destekli bir sistemdir. Yıllarca emek harcanarak ortaya çıkarılan bir buluşun haksızca kopyalanması ve kullanılması buluş sahibi adına haksız bir durum oluşturduğu için Kültür Bakanlığı tarafıdan verilen patent tescili ile bu durum ortadan kaldırılır.

Maliyeti
Patent tescili de bir hizmet olduğu için mali açıdan bir karşılığı bulunmaktadır. Bu mali karşılık ise buluşu tamamen güvenli kıldığı ve buluş sahibinin her hakkını koruduğu için oldukça ufak bir miktar olmaktadır. Patent tescil fiyatları belirli konularda aynı olsa da inceleme ofisinin seçimine göre farklılıklar göstermektedir. İlk etapta başvuru sırasında başvuru ücreti denir. Başvuru ücreti Türk Patent ve Marka kurumuna ödenir. Daha sonra araştırma ücreti ödenir. Araştırma ücreti seçilen araştırma ofisine göre değişir. Rusya 354 USD, Danimarka 1298 Euro, İsveç 1180 Euro ve Avusturya Patent Enstitüsü ise 990 Euro araştırma ücreti talep etmektedir. Bunlara ek olarak is Türk Patent ve Marka Kurumuna 50 TL araştırma ücreti ödenir. Son aşamada ise inceleme ücreti ödenmelidir. İnceleme ücreti de seçilen inceleme ofisine göre değişir. Rusya 236 USD, Danimarka 885 Euro,İsveç 944 Euro ve Avusturya incelem ofisi ise 500 Euro inceleme ücreti talep etmektedir. Bu ücrete ek olarak ise inceleme talebi sırasında Türk Patent ve Marka Kurumuna 50 TL ödenir.

Patent Tescili Bir Maliyet Midir?
Öncelikle tescilini yapacağınız ürünün maddi kıymetini dikkate almanız gerekir. Eğer gerçekten maddi kıymeti çok yüksek olabilecek bir üründen bahsediyorsak, patent tescil ücreti bir maliyet sayılmayacaktır. Ancak, maddi kıymeti olmayan ürünler için elbette seçilecek ofise göre çok yüksek değerler olarak nitelenebilmesi mümkündür. Değindiğimiz üzere, sahip olmayı umduğunuz maddi kazancın seviyesine göre bu maliyetin niteliğinin değişeceğinden söz edebiliriz ve fakat her zaman önerilen her buluş için patent alınması yönündedir.

Patent alınmış ürün, beklenmedik bir şekilde maddi bir kıymete dönüşüp paha biçilmez hale gelebilir. Bu şartlar altında bu buluşun patent tescil ücreti bir maliyet olmayacaktır.

Kaynak ; https://turkmark.com.tr/patent/patent-tescil-fiyatlari.html