Site Adı : Perspektifweb web Tasarım
Site URL : www.perspektifweb.com
Site Amacı : Web tasarım, web yazılım ve seo hizmetleri.
Sitede Kullanılan Sistem : Html, php ve javascript

Günümüz teknolojileri gerçek ve sanal ortamda giderek artan bir grafik göstermektedir. Özellikle sanal ortamda gerek donanım gerekse yazılım konusunda büyük gelişmeler yaşanmıştır. Şirketlerin ve şahısların gerçek hayatta sürdürdükleri iş ve sosyal hayatlarını sanal ortamda devam ettirebilmeleri için çeşitli kodlarla yapılan web siteleri oluşturulmalıdır. Web sitesi tasarımı yani diğer adıyla web tasarım uzman kişi veya kurumlar tarafından yapılmalıdır. Özellikle web tasarımı yaptırılacak olan bir kuruluş sitesi olacaksa çeşitli kurallara uyulması gerekir.
Web tasarım webmaster tarafından yapılan bir kod bütünlüğüdür. Grafik tasarımı arka planda yapılan kodlamanın kıyafeti olacaktır. Web tasarım işlemi yapılmadan önce alan adı ve hosting firmalarından ilgili işlemler yapılmalıdır. Kurumsal kimliğinizi ve şahıs özelliklerinizi yansıtabilecek bir web tasarım yapılması için webmaster tarafından bilgilendirme tam olarak alınmalıdır. Teknolojinin ilerlemesi ile beraber farklı tasarımlar ortaya çıkmıştır. Statik web tasarımları ile ciddi, dinamik hareketli web tasarımlarında eğlence ortamlar yaratarak kullanıcı bağlılığı sağlayabilirsiniz.
Web tasarım alanında kullanılan birçok program ve farklı kodlama dilleri bulunmaktadır. Genel tarayıcı dili olarak adlandırılan html web sitelerinin ana kodlarını oluşturmaktadır. Web tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Uzmanların ortak olarak sıraladığı noktalara göz atalım.

Web tasarım yapılırken tasarlanacak sayfaların adeti kurum veya şahısa göre hesaplanmalı fazla yada eksik sayfa kodlanmamalıdır.
Web tasarımın hedef kitlesi kuruluş sahibi tarafından iletilmeli grafik tasarımlar bu kitleye göre çıkarılmalıdır.
Sitenin daha sonradan geliştirilmesi veya değiştirilebilmesi içi gerekli alt yapılar eklenmelidir.
Web tasarım yapılacak kuruluş ve şahıs hakkında aktarılacak bilgilerin tamamı webmaster’a aktarılmalıdır.
Web tasarım yaptıracak olan müşteri webmaster’dan belirli aralıklarda demo istemeli ve demo üzerinden gidilmelidir.
Tasarımı yapılacak sayfanın renk uyumu kurum veya şahısın kendi özelliklerine uygun olmalıdır.

Web tasarım konusunda uyulması gereken başlıca noktaları hatırlattık. Aslında bu noktalara birçok ekleme yapılabilir. Günümüzde her kodlama bilenin web tasarımı yapacağını sanması yanlış bir olgudur. Web tasarım kodlamanın farklı dallarından biridir ve bu konuda uzman olan webmasterlar tarafından yapılmalıdır. Tasarım yaptırmadan önce webmaster’ın referanslarının kontrol edilmesi ve beğenilmesi halinde referanslardan bir tasarım seçilmesi sitenin daha sorunsuz ve hızlı kurulmasını sağlayacaktır.