WebMaster Rehberi


İnternet üzerinde teknik bilgileriyle ön plana çıkan, web uygulamaları ve siteleri tasarlayan, internet dünyasında kullanılması muhtemel ürün veya hizmetler üreten kişilere webmaster denilmektedir. Webmaster; web uzmanı olarak ifade edilmektedir. Günümüzde webmaster olmak için internet sitelerinin çalışma mantığını en iyi şekilde anlamak gerekir. Ayrıca, içerik üretiminin yapılması, programlama bilinmesi, web ve grafik tasarım işlerinin yapılması, pazarlama ve seo alanlarına hakim olunması, hosting ve sunucu bakımı alanlarında uzman olunması gereklidir. WebMaster Rehberi sitemize, webmasterrehberi.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

WebMaster Rehberi'nde Neler Bulabilirsiniz?


WebMaster Rehberi; kaliteli, faydalı ve teknik bilginin hakim olduğu içerikleriyle ön plana çıkmaktadır. Sitemizde blog rehberi, seo rehberi, wordpress başlangıç rehberi, para kazanma rehberi, çeşitli kampanyalar gibi destek bölümü konu başlıkları yer almaktadır.

Blog ve Para Rehberi


Blog ve para rehberi bölümümüzde, blog yazarak ne kadar para kazanılabileceğine dair faydalı içerikler yer almaktadır. Günümüzde blog üzerinden para kazanmak oldukça popülerdir. Ancak, blog yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar yer almaktadır. Blog içeriğinin hitap ettiği hedef kitle seçimi doğru yapılmalıdır. Blog açarak para kazanmanın yolu, herkese aradığı içeriği sunmaktan geçer. Sitemizin blog ve para rehberi kısmında nasıl blog açılır, blog açılırken dikkat edilmesi gereken detaylar, Google Adsense reklam yerleşimi nasıl yapılır, blog yazma sebepleri, içerik üreterek para kazanmak, Google Adsense ile para kazanmak gibi konularda faydalı makaleler yer almaktadır. Blog açmak; günümüzün ciddi para kazandıran işleri arasında yer alır. Blog açmak oldukça basittir. Öncelikle blog konusu seçilmelidir. Blog kurmak için blogger ve wordpress platformları arasından birisi tercih edilmelidir. Ardından host ve domain satın alınmalıdır. Bu işlemin ardında wordpress eklentisi kurulmalıdır. Son olarak, blog tasarımı ve kullanımı konusuna yoğunlaşılmalıdır. Blog başarısı, tamamen blog yazarının emeğine ve içeriklerin kalitesine bağlıdır.

SEO Rehberi

SEO; arama motoru optimizasyonu olarak bilinir. Günümüzde SEO çalışmaları yapmanın önemi yüksektir. Çünkü, her firma, kendisini internette temsil edecek web sitesine sahip olmak zorundadır. Ancak, sadece web sitesine sahip olmak yeterli değildir. Rekabet koşullarının gitgide zorlaştığı bir dünyada web sitelerinin arama motoru sonuçlarında rakip sitelerden önde yer alması gereklidir. Bunu sağlayan şey SEO olarak bilinmektedir. Sitemizde, SEO çalışmaları nasıl yapılır, SEO nedir, SEO yapılırken dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda faydalı içeriklere erişmek mümkündür.

Wordpress Başlangıç Rehberi


Sitemizin bu kısmında Wordpress'e dair birçok faydalı içeriğe erişebilirsiniz. Wordpress sayesinde kodlama bilgisine ihtiyaç olmadan tıklamalar sayesinde içerikleri üretmek ve internet ortamında yayınlamak mümkün hale gelir. Sitemizin wordpress başlangıç rehberi bölümünde wordpress nasıl kurulur, wordpress nedir, domain nedir, hosting nedir gibi konular hakkında bilgi almak mümkündür.

Para Kazanma Rehberi


İnternet üzerinden para kazanmak; son yıllarda herkesin hayali haline gelmiştir. Sitemizin para kazanma rehberi kısmında alternatif para kazanma yöntemleri hakkında bilgi alınabilir. Fotoğraf satarak nasıl para kazanılır, e-kitap yazarak nasıl para kazanılır gibi konularda faydalı içerikler yer almaktadır.