Yabancı çalışma izni yurt dışından Türkiye'ye çalışmak için gelen kişilere belli koşullar dahilinde verilen bir izindir. Yabancılar süreli, süresiz ya da bağımsız çalışma izni alarak ülkemizde görev yapabilirler. Türkiye'de çalışma izni alınabilmesi için geçerli bir ikamet izninin de olması gerekmektedir.

Yabancı çalışma izni için başvurular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılır. Başvuru aşamasında yabancıdan ve iş yerinden istenilen bazı evraklar vardır. Başvuru online olarak gerçekleştirilir. Evrakların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na eksiksiz ulaştırılması şarttır. Evraklardaki eksiklik, imza eksikliği ya da online başvurudaki bir hata çalışma izninizin kabul olmamasına sebebiyet verebilir. Yabancı çalışma izni için başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilmeyen bir kişi 1 yıl boyunca yeniden başvuru yapamaz. Yabancı çalışma izni, türler ve merak edilenler oldukça kapsamlıdır. Bu nedenle bu işte profesyonel olmuş kişilerden yardım almanız gerekir. Çalışma izninizi riske atmamanız açısından da bu gereklidir. Yabancı çalışma izni için danışmanlık firmaları vardır. Danışmanlık firmaları hem işveren hem de yabancıyla görüşüp gerekli tüm evrakları temin eder. Online başvuruyu sizin adınıza gerçekleştirir ve en önemlisi de evraklarınızın takibini yapar. Başvurunuz kabul edilip çalışma izniniz çıktığında da bakanlığa gider ve yabancı çalışma izni onayınızı sizin adınıza alıp en kısa sürede size iletir. Normal şartlarda bakanlığın izin onayını iletmesi 10 günü bulmaktadır.

Yabancı çalışma izni için Ankara'da danışmanlık hizmeti veren Ata Kurumsal Danışmanlık yabancı çalışma izni başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştiren ve takibini yapan bir firmadır. Ata Kurumsal Danışmanlık yabancı çalışma izni başvurunuz esnasında hiçbir yanlışlığa meyil vermeden ve sizi uğraştırmadan başvurunuzu gerçekleştirir. Ardından evrak takibinizi yapar ve çalışma izniniz çıktığında size iletir. Ankara'da yabancı çalışma izni danışmanlığı yapan firmamızın iletişim bilgilerine ve yabancı çalışma iznine dair merak ettiğiniz her şeye www.ankaraistakibi.com adresinden ulaşabilirsiniz.