Girişim ve girişimci kavramları için yüzlerce tanım bulabilirsiniz. Fakat gerçekte girişimci ve girişim nedir? sorusu için yapılacak en iyi tanım ne olabilir.
Girişim nedir sorusuna net bir cevap aslında bir girişimci tarafından ortaya koyulan iş fikridir diyebiliriz. Girişimci ise aklında iş fikirleri olan kişi değil, bunlardan birisini seçerek en doğru şekilde o iş fikrini olgunlaştırıp, gerekli riskleri alan ve hayata geçiren kişidir. İşte bu iş fikrinden yola çıkarak iş kurma süreci sonucunda gerçek bir işe dönüşen ekonomik fayda sağlayan faaliyete ise girişim diyoruz.
Etrafımızda bir çok kişinin muhabbetler sırasında aslında şöyle bir iş kuracaksın, benim şöyle bir fikrim, bana gel bende iş fikirleri çok, ah bende para olacak var ya ne girişimler yaparım, iş kurmak istiyorum ama vb. bir çok diyaloğa şahit oluruz. Bunlar iş fikirleri olmakla birlikte bunlardan hayata geçmiş iş fikirleri ise girişim adını almakta.

Yenibigirisim sitemiz de sizlere girişimlerinizin tanıtımını yapabileceğiniz bir platformdur. Sizde girişiminizi kendi cümlelerinizle anlatabilirsiniz.
https://yenibigirisim.com/girisimini-paylas üzerinden girişimlerinizi paylaşabilir ve girişimlerinizi kullanıcılarınıza duyurabilirsiniz. :confused: