Merhabalar arkadaşlar, yzlmc.com adı altında yerli stackoverflow tarzı projemi yayına aldım.

Genel Giriş

Gerek Wmaracı gerekse diğer webmaster forumlarında yazılım ve karşılaşılan problemlere çözümler için açılan konular diğer ticari ve alışveriş konularına göre geri planda kalıyor ve bir çoğu cevapsız kalıyor malesef. Uzunca bir süredir Laravel için takıldığım yerlerde sorduğum soruları en büyük webmaster sitelerinde aynı anda açıp tepkileri gözlemledim ve sadece bu tarz yazılım üzerine olan konuların ve problemlerin çözümüne yönelik stackoverflow tarzında bir siteye ihtiyacımız olduğunu gözlemledim.

Amaç

Amacım tamamen yerli yazılımcıların ilgilendikleri sistem üzerinde yaşadıkları problemlerin çözümü için hızlıca yanıt alabilecekleri ve böylece kendilerini daha hızlı geliştirip diğer uzman arkadaşlarımızın yardımlarıyla kendilerine birşeyler katabilecekleri bir platform oluşturmak.

Alt Yapı

Digitalocean üzerinden oluşturulan bir droplet üzerine flarum forum yazılımını kurup bu sistemi tercih ettim. Açık kaynaklı oluşu ve sürekli geliştirilen bir platform olması cezbedici, kendi ihtiyaçlarımız için bizlerde eklentiler yazıp katkıda bulunabiliriz belkide :)


Siteyi inceleyip şunlarda olsa iyi olur, veya eksik bir kategori var eklerseniz sevinirim vb öneri ve eleştirilerinizi beklemekteyim. Umarım hoşunuza giden ve faydalı bir proje olur.

Site : www.yzlmc.com