lostyazilim

smf forum siteme Spam botlar üye oluyor

5 Mesajlar 4.035 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

bybolu bybolu Livesesli Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
smf forum siteme botlar üye oluyor, mecburen admin onayli yapmak zorunda kaldik. smf forum icin bir model buldum ama bu smf 1.1.7 sürümü ve smf 2.0.2 ile olmuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadalarin payasmasi rica olunur..

<a href="http://www.livesesli.com">livesesli</a>
wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
reCaptcha her zaman iyi bir çözüm olmuştur. Kayıt formlarına eklemek botların üye olmasını çok çok zorlaştırır. SMF forumlar için de reCaptcha eklentileri var, bir tanesi de burada (SMF 2.0 için uyumlu görünüyor). Eğer captcha eklemek istemiyorsan kayıt formuna basit sorular ekleyebilirsin, 3+5=? yada Başkentimiz=? gibi. Tabii bu sorular quiz şeklinde olmalı, yani doğru cevap verilmeden geçilmemeli. Bunu yapan eklentiler vardır diye düşünüyorum SMF için, bir araştır.

baroon90 baroon90 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşım o olaydan bende sıkıldım genel ayarlarda mod eklentisi var içinde ek üye ayarlarında üyelikte doğrulama yaptırabilion capte kodunu orta seviye seç sorularıda toplama çarpma yapma bunu çözüolar ama türkiyenin baş kenti die sordun soruları botlar çözemiyor ben öyle çözüm buldum ihtiyacın olan herşey smf içinde var ekstra bişiye gerek yok

• Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Sanirim ayarladim. Tüm ayarlardan capcayi bir tane gösterdim, soru cevap bölümüne´de Türkiyenin Baskenti neresi yazdim. ve su an da sorun yok cok sukur, görmek isterseniz burdan bakabilirsiniz. epey yordu ama beni varya..:S

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Bunun cözümünü 2.0.2 icin buldum silerle paylasabilirim. Sitenizin Forumun´dan Yönetim Bölümüne giriyoruz, yapilandirma sekmesine tikliyoruz. daha sonra Güvenlik ve Moderasyon sekmesini tikliyoruz. spam korumasi olan sekmeyi tikliyoruz. ve karsimiza bir dizilim geliyor. Doğrulama Metotlarını Yapılandır bölümünde ordan bir dogrulama seciyoruz alttaki kutusunu 1 olarak isaretliyouruz. ve altina soru olarak . soru cevap yazip ayarlari kaydediyoruz. hepsi bukadar. Umarim isinize yarar..

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al