Cevap Yaz Favorilerime Ekle |
Seçenekler | Stil |
|
![]() |
![]() |
![]() Televizyon yayınını Nasıl Facebook Canlı yayın aktarılıyor? |
|
||||
|
||||
Birçok sayfada görüyoruz televizyondaki haber, spor ve son gelişmeleri bir televizyon kanalında anlık olarak facebook canlı yayını ile veriyor acaba bunu nasıl yapıyorlar?
![]()
Konu KingBlogger tarafından (26 Ağustos 2016, 17:47 ) değiştirilmiştir.
|
![]() |
![]() |
|
||||
|
||||
Facebookdan canlı yayın hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak çeşitli programlar vasıtası ile yayınlar farklı platformlara kalite kaybı yaşanmadan servis edilebilir hocam.
|
|
|||
|
|||
https://www.facelive.org/login/tr_TR...o-on-facebook/
yayının nasıl yapılacağıburada anlatılmış. Bir tv kanalının yayınını vermek istiyorsanız sitesinden yayını açar daha sonra ekran görüntüsüne de facebook livedan yayınlayabilirsiniz. |
|
||||
|
||||
Xsplit, OBS tarzı programlar kullanılarak bu sonuç elde ediliyor. Mesela CNN Türk Facebook'tan canlı yayın yaptığında ana görüntüyü bir bilgisayara aktarıyor, bu bilgisayardan ise XSplit, OBS tarzı programlar ile canlı yayına servis ediliyor. YouTube için de aynı durum söz konusu. https://www.facebook.com/facebookmedia/get-started/live
|
|
|||
|
|||
capture kart ile yapılabilir
|
|
||||
|
||||
twitch'deki mantığın aynısı diye biliyorum
|
|
||||
|
||||
Birçok film sitesi grubu filmleri facebook canlı yayın ile yayınlıyor. Bende anlamadım
|
||||
|
|||
|
|||
Alıntı:
|
|||
www.mobilyayabakis.com
|
|
||||
|
||||
OBS ile maksimum gönderme hızını ayarlamanız gerekmektedir. OBS'de standart ayarlarda bir limit bulunmuyor. Göndermeyi 500 e sabitlerseniz donma sorunu olmayacaktır. Ayrıca ekranda ki bit sayısı da bu donmanın sebebidir. Ayarlar -> Kodlama -> En Yüksek Bit hızını 500 yaparsanız sorun kalmayacaktır. Relampago1903
|
|
||||
|
||||
İş programda bitmiyor. Upload hızınızın yüksek olması lazım donma yaşanmaması için. Donanım özelliklerinin de iyi olmasına değinmiyorum bile.
|
Cevap Yaz Favorilerime Ekle |
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
|