Twitter bugün resmi blogunda yaptığı duyuruya göre artık kilitlenmiş hesapları takipçi sayısına dahil etmeyecek. Dolayısıyla takipçileriniz arasında kilitli hesaplar varsa önümüzdeki birkaç gün içinde takipçi sayısınızda hissedilir bir düşüş yaşayabilirsiniz.



Twitter, platformu tamamen objektif hale getirmek; sahte ve troll hesaplardan arındırmak için ciddi adımlar atıyor. Mayıs ile haziran ayında birçok hesabı devre dışı bırakan Twitter, yaklaşık 70 milyon hesabı askıya aldığını duyurmuştu. Şimdi ise kilitlenen hesapları hedef alarak daha çok hesabı devre dışı bırakmak ve güvenilir bir Twitter atmosferi oluşturmayı planlıyor.


Twitter’da Kilitli Hesap Nedir?
Twitter’da kilitli hesap; gerçek bir kişi tarafından oluşturulan ancak spam hareketleri nedeniyle daha sonra Twitter tarafından kilitlenen (giriş yapılması engellenen) hesaplardır. Bu hesapların kilitlerinin açılması için hesabı açan gerçek kullanıcının tekrar oturum açması, şifresini sıfırlaması ve hesabını doğrulama adımlarından biri ya da birkaçını tamamlaması gerekmektedir.

Twitter’ın hedef aldığı hesaplar gizli hesaplar değil, yukarıdaki tanıma uygun olarak kilitlenmiş hesaplar olacak. Twitter blog yazısında güncelleme için:

“Takipçi rakamları herkes tarafından görülebilen rakamlardır ve biz bu rakamların hem doğru hem anlamlı olmasını istiyoruz. Bu güncellemeyle sadece takipçi sayısı üzerine eğildik çünkü takipçi sayısı servislerimiz ve hesapların güvenilirliğiyle doğrudan alakalı.” açıklamasında bulunuyor.

Twitter’ın yeni güncellemesi bu hafta içinde etkili olacak. Düşük takipçili hesaplardaki takipçi kaybının birkaç adetle sınırlı olacağını ifade eden Twitter, çok fazla takipçisi olan hesapların “kayda değer takipçi düşüşü” sorunu yaşayabileceklerini de belirtti.

Kilitli hesaplar Twitter’ın adeta manipülatif kuşlarıydı. Bildiğiniz gibi bu hesaplarla otomatik RT, beğeni ve spam Tweet’ler atılabiliyordu. Yapılacak değişikliğin sosyal medya ve Twitter takipçi satışlarını etkileyebileceği de düşünülüyor.