Şu zamanda bir çok kişinin aklında sayfamı nasıl aktif yaparım şeklinde bir soru vardır. Bunun bir çok yolu vardır elbet. Ben size bu konuda yardımcı olacak seçenekleri sıralayacağım ;
1-) Sayfanın aktifliğini artıran en önemli unsur üyelerden gelen paylaşım,beğenme,yorum gibi geri dönüşlerdir. Aktif tutma yolundaki en çok bilinen yöntem beğeni paylaşımlarıdır. Örneğin komedi sayfaları için takım paylaşımları, aşk sayfaları için bebek resimleri vb. Bu paylaşımlar sayfa aktifliğini arttıracağı gibi hakkında konuşanlar kısmını da arttıracaktır tabi.
2-) Gözlemlerime göre en çok aktif üyeler ne facebook reklamlarından gelenler, ne de bir başka sayfadan ücretli reklamla gelenlerdir. En çok aktif üyeler : büyük sayfalarda reklam yorumu yaparak sayfanıza kazandırdığınız üyelerdir. Eğer uğraşacak zamanınız varsa bu reklam yöntemini kesinlikle uygulayın derim.
3-) Bir çok sayfada iş-okul günleri sabah saatlerinde açık olan üye sayısı çok düşük seviyededir. Dolayısıyla sabah yaptığınız paylaşımlar az kişiye gözüktüğü gibi geri dönüşler çok az olur. Akşam saatlerinde 3 paylaşım yapıp, sabah bu saatlerde 3 paylaşım yapmanız sayfanızın hakkında konuşanlar kısmını düşürüyor, açıkçası aktifliğine de etkisi olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili diyeceğim : akşam saatlerinde 3 paylaşım yapıyorsanız, sabah saatlerinde 1 paylaşım yapın. (Şahsen ben son bir kaç gündür okul-iş günlerinde sabahları hiç paylaşım yapmamaya başladım.)
4-) Sadece durum paylaşımları olmasın sayfanızda, resim paylaşımları da yapın. Durum paylaşımları belki reklamda daha iyi sonuçlar verebilir ama aktiflik denilince kesinlikle yapmanız gereken sayfanızın türüne uygun resimler paylaşmaktır.
Suanda diyebileceklerim bu kadar. Son olarak diyeceğim ise sayfanıza tanımadığınız kişileri kesinlikle içerik almamanızı öneririm. Aralarında sağlamlar olduğu kadar çürükler de olabiliyor. Ve bu çürükler sayfanızı 1 günde öldürür, silip atar. Bu yüzden içerik alırken de dikkat etmelisiniz.
KAYNAK