Merhabalar, bu günlerde gündemde olan twitter kapanması ile ilgili bir çok kişiden "Ben twitter olmadan yaşayamam" sözlerini duyuyordum. Herkes "DNS değiştiriğ twitter'a nasıl girilir " onu merak ediyordu. Bugün burada bu konuya açıklılık getireceğiz. Dün herkes google DNS kullanıp girmeye çalışıyordu fakat bu günden sonra google DNS ile internete bile giremiyoruz. Ne olmuş bilmiyorum ama twitter'a bu DNS lerden girdiği için iptal olmuştur büyük ihtimal. Size vereceğim DNS adresleri ile twitter'a sorunsuz bir şekilde girebileceksiniz. DNS'nin nasıl değiştireceğini bilmiyorsanız görsel bir şekilde size anlatmaya çalışacağım. Eğer yapamadığınız bir yer veya sorununuz olduğu zaman yorum olarak bana bildirirseniz size yardımcı olmaya çalışacağım.
1- İlk önce sağ alt kısmında ağ bağlantımız var oraya mouse ile sağ tıklayıp "Durum " seçeneğine tıklayalım.
2- Daha sonra karşımıza çıkan ekran da "Özellikler"e tıklayalım.
3- Daha sonra da karşımıza çıkan ekran da " İnternet İletişim Kuralları (TCP / IP) " seçeneğinin üzerine gelelim ve "Özellikler" butonuna basalım.
4- En son adımımıza geldik şimdi karşımıza çıkan ekran da "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan " seçeneğine tıklayalım ve alt tarafa " 208 , 67 , 222 , 222" ve "208 , 67 , 220 , 220" adreslerini ayarladıktan sonra "Tamam" butonuna tıklayın.
5- Ve twitter'a girdik :)
Adresleri değiştirdikten sonra 10 saniye bekleyip twitter sitesine girip sorunsuz bir şekilde gezebilirsiniz.
KAYNAK : DNS Değiştirip Twitter' a nasıl girilir