Dünyanın en popüler sosyal internet sitesi olan Facebook 10. yaşını kutluyor. 1 milyarı aşkın kullanıcısına özel olarak "Anılarını Hatırla" adıyla özel bir video hazırladı. Video içeriğinde en çok beğenilen gönderiler, ilk paylaşımlar, en önemli gelişmeler bulunmakta. Anılarını Hatırla videosu gerçekten insanın yüzünde tatlı bir gülümseme bırakıyor.




Facebook ekibinin içindeki küçük bir grup son aylarda söz konusu videoların oluşturulması ve paylaşılması için gerekli kaynakları toplamak için çalıştı. Facebook’un her yıl yaptığı gibi bu yılda unutulamayacak bir iş yaptı ve bu seneki çalışmasından uzun süre bahsedilecek gibi görünüyor.



“Anılarını Hatırla” videolarının sistemi hazırlanırken iki farklı ekip aktif olarak görev aldı. Everstore ekibi işin medya depolama kısmıyla ilgilenirken, Moonshot ekibi de olası yüklenmelere karşı rölantideki sunucuların tahsis edilmesini sağladı. Projenin sorumluluğunu üstlenen Nick Kiwatek, Anılarını Hatırla’nın Facebook’un bugüne kadar imza attığı en büyük video projelerinden biri olduğunu ifade etti. Videonun altında yer alan ”Mark ve Facebook ekibi” imzası ise bu projenin başında Mark Zuckerberg’in yer aldığını gösteriyor.

Kendisine özel ‘Anılarını Hatırla’ videosunu görmek isteyen Facebook kullanıcıları ilgili kısmındaki bağlantıya tıklayarak bu isteklerini gerçekleştirebilirler.

www.facebook.com/lookback



Kaynak: Sosyal Esinti