Merhaba.

Bugün sizlere her facebook hesabının sahip olduğu token kodlarının ne işe yaradığını ve neler yapılabildiğini anlatan küçük bir makale yazacağım. Facebook access token kodu sizlerin facebook adreslerinin hesaplara giriş yapmadan doğrudan beğeni işlemi yapma , yorum gönderme işlemi yapma gibi etkileşimlerde bulunabilmesi için gerekli olan koddur.




Örnek vermek gerekirse siz begeniyor.com sitesinden access token kodunuz ile giriş yaparsanız, giriş esnasında verdiğiniz uygulama izniniz ile uygulama sahibi sizin hesabınızın beğeni etkileşiminde bulunabilmesini sağlayabilir. Eğer haberiniz yokken birileri token kodunuzu alır ise bu sizin için zararlı olabilir. O yüzden sadece güvenli uygulamalara izin vermenizi tavsiye ediyorum. Örnek verdiğim begeniyor.com sitesine token kodunuz ile giriş yaparsanız sizin gibi giriş yapan tüm kullanıcılar arasında beğeni etkileşiminde bulunabiliyorsunuz. Sistem size sisteme girenlerin birbirlerine kolay erişim sağlama, beğeni aktarma ve yorum gönderme olanakları sunuyor. Tabi beğeni çekebildiğiniz gibi sizde başkalarının bağlantılarını beğeniyor olabilirsiniz. Bu verdiğiniz izin bakımından yasal bir işlemdir.

Diğer bir örnek olarak Hürriyet Haber uygulamasına izin veriyor iseniz hürriyet haber sizin adınıza yorum gönderme ve beğeni yapma hakkına sahip olur. O yüzden token kodları facebook un yazılımcılar için geliştirdiği hesap yönetim kodlamasıdır. Token kodları ile hesap bilgilerine erişilmez. Sadece sizin facebook etkileşimleriniz yönlendirilebilir.

Teşekkürler.


Kaynak : http://www.begeniyor.com