Türkiye ve dünyada sosyal paylaşım pazarında Twitter ile birlikte büyük bir paya sahip Facebook’tan bir iyi bir de kötü haber. 6 milyon kişinin hesabına virüs bulaştığına dair bir açıklama yapıldı. Buna karşın Facebook kısa bir süre sonra yeni bir özelliğini daha 1 milyonu aşkın kullanıcısına sunacak.

Facebook’tan açıklama – 6 Milyon Hesaba Virüs Bulaştı:
Teknoloji her zaman iyi yönde ilerlemiyor. Kimi zaman teknolojik donanımlara bulaşan virüsler kimi zamansa sistemin açığını kullanarak bilgi çalmaya yönelik yazılan uygulamalar her geçen gün artıyor. Facebook teknik bir hata sebebi ile 6 milyon kişinin hesabına virüs bulaştığı ve iletişim bilgilerinin ele geçirildiğini duyurdu. Facebook hesaplarına arşiv yüklemesi yapan kişiler, kişisel bilgilerini görünmez yapsa dahi; arkadaşı ve arkadaşının arkadaşları tarafından bu bilgilere ulaşılabilmektedir. Sistemde yer alan virüs ise söz konusu hesaba ait bilgilerin kaydını tutmaktadır. Virüs, tamamen sistemin açığından faydalanılarak yazılmıştır. Facebook yöneticilerinden yapılan son açıklamada ise sistemdeki açığın giderildiği yönündedir.

Facebook’a Yeni Özellik:
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, kullanıcılarına en iyi şekilde hizmet vermek isteyen sosyal paylaşım sitesi, sağ tarafta yer alan konuşma penceresinde yer alacak yeni bir radyo butonu ile birçok kişi eş zamanlı müzik dinleyebilecek.
Yakın zamanda yeni özelliği 1 milyona aşkın kullanıcı bu özelliği kullanabilecek. Sağ tarafa yeni bir radyo bölümü yer alacak ve radyoyu dinleyen herkesin isminin yanında melodi simgesi bulunacak. Bu sayede Facebook kullanıcıları arkadaşları ile eş zamanlı müzik dinleyebilecek. Sistemi çok yormamak ve olası kilitlenmeleri önlemek amacı ile en çok 50 kişi aynı anda müzik dinleyebilecek.
Şarkı seçimleri Facebook tarafından yapılacak. Yeni özellik kısa bir süre içerisinde hizmete sunulacak.

Kaynak: http://www.serhatgunes.com/facebooktan-son-haberler/