Facebook bugün iPhone ve iPod Touch için hazırladığı ve Facebook Camera adını verdiği yeni fotoğraf paylaşma uygulamasını yayına soktu.

Peki Facebook neden Instagram’ı satın almak için milyarlarca dolar harcadı? Facebook Camera uygulaması bu satın alınan ürünle oldukça fazla benzerlik gösteriyor. Sosyal ağlara fotoğraf yüklemek ve paylaşmak için hazırlanan uygulama 15 adet filtre ve temel düzenleme ile kesme seçeneklerini barındırıyor.

Facebook’un uygulamasını Instagram’dan farklı kılan şey ise Instagram hesabınıza yüklenen tek bir fotoğraf yerine tek seferde birden fazla fotoğrafı gönderebiliyor olmanız.

Elbette bu uygulama şimdilik sadece bir başlangıç adımı. Facebook yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre Camera uygulaması Facebook’un ana uygulaması için destekleyici bir ürün olmaya çalışacak ve zamanla ana uygulamanın içerisine girmesi de mümkün.

Uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Uygulama her ne kadar Instagram’a çok benzese de eski uygulamanızın yerini her an alabilir.

Facebook Camera

Kaynak: Tamindir