facebook sayfası üzerinden bir kaç arkadaşım facebook messenger hakkında bilgi edinmek istedi. Bende bu yüzden bu makaleyi yazayım dedim. Facebook Messenger nedir? Facebook Messenger, Windows Live messenger gibi sohbet (iletişim) aracıdır. Facebook’a girmeden aynı Windows Live Messenger gibi arkadaşlarınız ile sohbet edebiliyorsunuz.
[COLOR=#ff0000]Facebook Messenger Kurulumu[/COLOR]

Önce Facebook sayfasına girelim. Giriş bilgilerini girdikten sonra arkadaş arama bölümüne ‘Facebook Messenger‘ yazalım. Bilgisayarınıza kuracaksanız ‘Facebook Messenger for Windows‘ seçmeniz gerekiyor ve bu uygulama sadece [COLOR=#0000ff]windows 7[/COLOR] için geçerli.



Uygulamada karşınıza çıkacak ekranda Windows 7 kullanıcılarına ‘[COLOR=#ff0000]Şimdi yükle[/COLOR]‘ seçeneğine tıklayarak indirmeye ve kurmaya başlayalım.



Karşımıza çıkacak olan ekranda alt kısımda size ne yapılacağı anlatılıyor. Firefox kullandığım için benim ekran size farklı gelebilir. İster kaydet, ister çalıştır diyebilirsiniz.



Size kurarken çıkacak ekranıda ekleyeyim. Sonra atlamışsınız olmasın





Yukarıdaki işlem bittikten sonra sizi direk messenger gibi oturum açılarak kişi listenizi ve güncel haberleri gösterecektir.



Kurulumu bitti. Güle güle kullanın :) En sağda aşağıda köşede (ayarlar kısmının hemen yanında) resmine tıkladığınızda yazılımı sağa yaslıyor. (Ben öyle kullanıyorum.)

[COLOR=#ff0000]Tıkladığınız zaman:[/COLOR]



Kırmızı kutu haline aldığım (Daha doğrusu almaya çalıştığım) yere tekrar tıklarsanız facebook messenger tekrar eski haline gelecektir.

Diğer seçenekleri kutunun yanındaki ‘AYARLAR‘ sekmesinden yapabilirsiniz.

Kurulum hakkında bilgi, yada konu hakkında öğrenmek istediğiniz bir şey olursa ben buralarda olacağım :)


-Kaynak-