Sosyal medya devi Facebook 19 milyara dolar satın aldığı WhatsApp ile büyük yankı uyandıran şirket sonrasında arama motoru Google'ın almak istediği Oculus'u 2 Milyara dolara alarak büyük alımlara imza atmış şirket son olarak Fitness takip uygulaması olan Moves'u bünyesine katarak satın alımlara devam etmişti.

Facebook bu sefer de, mobil veri planlama teknolojileri geliştiren Finlandiyalı Pryte’ı satın aldı. Facebook’un mobil veri planlama teknolojileri geliştiren Pryte‘ı satın aldığı, Şirket kurumsal sayfasında duyurdu. Facebook'un satın aldığı Pryte bünyesinde bulunan çalışma ekibi satın alma ile birlikte Facebook'a katılacağını duyuran Finlandiya merkezli Pryte anlaşmanın finansal boyutları hakkında bir bilgiye yer vermedi.

2013 yılında kurulan Pryte şirketi, mobil verinin operatörler tarafından toptan satılmasına alternatif bir model sunarken şirket GSM operatörleriyle anlaşarak, kullanıcıların mobil internete ucuz parça kontör ile ulaşmasını ve geliştirdiği bulut teknolojisi sayesinde kullanıcıları istedikleri uygulamalara bağlanmasını sağlıyor. Şirket'in bulut bazlı teknolojisinin YouTube, Facebook ve Foursquare gibi uygulamaları sorunsuz çalıştırabiliyor.

Facebook'un bu satın alma işlemindeki amacı olarak bulut bazlı teknolojisi ile YouTube, Facebook ve Foursquare gibi uygulamaları sorunsuz çalıştırabilen Pryte'yi, internet.org projesi ile az gelişmiş ve internete erişimin sınırlı olduğu ülkelerde ücretsiz internet hizmeti vermek için kullanacağı öngörülüyor.

Kaynak:
http://www.yasamkalemi.net/2014/06/facebook-mobil-veri-sirketini-satn-ald.html