Sosyalleşen google, sosyal medya paylaşımlarına daha fazla önem vermeye başladı. Sosyal medyanın etkisi arttıkça, sosyal medya siteleri de her geçen gün yeni özeliklerini duyurmaya başladı. En çok dikkat çeken ise Facebook güncellemeleri oldu.

Facebook son zamanlarda daha da akıllandı! Öyle ki tüm sonuçları süzecek bir yapay zeka paylaşımları süzecek ve belirli bir bölümünü bizlere gösterecek. Konu ile alakalı webrazzi.com da yazılmış bir makaleyi sizler ile paylaşmak istiyorum. Yazıda dikkatimi şu satır çekti,

Yeni oluşturulan grubun, beyin hücrelerinin süreçlerinin incelemesinden başlayarak ilerleyeceği yapay zeka geliştirmesi ile Facebook 700 milyon kişinin paylaşımlarını, beğenilerini anlayacağı ve anlamlandıracak. CTO Schroepfer bu konuda kullanıcının haber akışında ilgileneceği paylaşımların görünmesi olarak açıklıyor. Böylece kullanıcının günde 1500′e yakın paylaşımdan kullanıcının ilgisini çekecek 30-60 adet paylaşım gösterileceğini belirtiyor.



Bu şu anlama geliyor, artık ne kadar paylaşım yaparsanız yapın, kullanıcılar ile erişmeniz biraz zor olacak. Bu güncellemenin bir kısmını facebook yakın zamanda uygulamaya koydu. Önceden arkadaşlarınız ve beğendiğiniz sayfaların paylaşımları anlık olarak haber akışınıza düşerken, artık üzerinden 24 saat geçmiş paylaşımlar dahi haber akışınızda yer alabiliyor.

Facebook artık etkileşim içinde olduğunuz sayfa ve arkadaşlarınızın paylaşımlarını ön plana çıkıyor diyebiliriz. Bunu hemen detaylandıralım;
Örneğin 100 arkadaşınız var. Arkadaşlarınızın paylaşımlarının, beğenilerinin bir kısmını ancak haber akışınıza düşüyordur. Bunun en temel sebebi, arkadaşlarının büyük kısmı için etkileşim için olmamanızdır, yani arkadaşınızın profilini ziyaret etmediyseniz, gönderilerini beğenmediyseniz, yorum yapmadıydasanız, o arkadaşınızın paylaşımlarını bir süre sonra haber akışınızda görüntüleyemiyorsunuz.

Aynı durum sayfalar içinde geçerli oldu. İsterseniz sayfanızda 1.000.000 beğeni olsun. İçerikleriniz sadece sayfanızı ziyaret eden, paylaşımlarınızi izleyen, beğenen, yorumlayan takipçilerinize gözükmekte.

Bu durum belki haber akış ekranımızın baş döndürücü derecede yenilenmesini etkilese de, markaların sayfaları için sıkıntı çıkartacaktır. Bu durum için ise facebook’un bir önerisi var, “Gönderiyi Öne Çıkar” !
Paylaşımlarınız çok dikkat çekmiyorsa “Gönderiyi Öne Çıkar” özelliği sayesinde hayran kitlenize yada hayranlarınızın arkadaşlarına paylaşımınızı reklam ile gösterebilirsiniz…

Kaynak: http://www.seotez.com/facebook-ne-kadar-akilli.html