Kurulduğu andan itibaren insanlar tarafından en sık ziyaret edilen, en fazla vakit geçirilen sosyal ağlardan biri olan Facebook, reklam seçenekleriyle, hedeflemeleriyle, çok fazla hedef kitleye ulaşmasıyla en iyi reklam alanlarından birisidir.

Web sitenizin reklamını yapabileceğiniz gibi, sosyal ağ hesaplarınızın, satmış olduğunuz ürünlerin de reklamını yapabilirsiniz. Kolay bir kullanımı olan facebook reklam ağı‘nın kendine özel ve anlaşılabilir bir yapısı bulunmaktadır.

Facebook’da nasıl reklam verilir

Facebook’a 1,5TL’den başlayıp istediğiniz meblağlarda reklam verebilirsiniz. Bunun için ise gereken sadece internetten alışverişe imkan sağlayan bir kredi kartınızın olması.

– Eğer sıfırdan başlayacaksanız yeni bir facebook hesabı açın. Bilgilerini düzgün ve doğru bir şekilde girin.

– Cep telefonunuzu onaylayın. (Bu maddeyi kesinlikle uygulayın.)

– Şuradaki adrese gidin ve bir facebook sayfası oluşturun.

– Oluşturmuş olduğunuz sayfaya kapak fotoğrafı ve profil resmi ekleyin.

– Sayfanızda neyin reklamını yapacaksanız onu gönderi şeklinde paylaşın. Paylaşmış olduğunuz gönderinin sağ alt kısmında yer alan “Gönderiyi öne çıkar” yazısına tıklayın.

– Bundan sonrası zor ve dikkat gerektiren şeyler içermektedir. Eğer daha önce reklam verme konusunda bilginiz yoksa yazılan paralara, bilgilere kısacası herşeye dikkat edin.

– Gönderinizi kimlerin görmesini istediğinizi “Hedef Kitle oluştur” kısmından ayarlıyorsunuz. Yaş aralığını, İlgi alanlarını, Konumu düzgün bir şekilde seçin.

– Bütçe seçimi ise günlük olarak 1,5TL’den başlıyor ve istenildiği gibi artırılabiliyor. Orada yazan tahmini erişim sayısına takılmayın bu ortalama bir sayıdır ve gönderiye göre değişir.

– Gönderi olarak paylaşılan yazılarda düşük olduğu gibi, resim ve video gibi içeriklerde tahmini erişim sayısı çok fazladır.

Facebook reklamı verirken dikkat edilmesi gerekenler

– Asla orjinal olmayan bir hesap kullanmayın. Bu hesabın kapanmasına paranızın boşa gitmesine neden olur.

– Bütçeniz ne ise mutlaka onu yazın. Fazla para yazılması size daha fazla ziyaretçi kazandırmaz. Sadece TBM oranı yükselir ve bu şekilde de paranız boşa gider.

– Bu işlemlerin sadece facebook reklamı ile olmayacağını unutmayın. Başka mecralarda da reklam verilmesi gerekir.

http://www.rs.gen.tr/facebooka-nasil-reklam-verilir.html