wmaraci reklam
tr.link

Facebook Reklamında Maliyeti Düşürmenin Yolu

2 Mesajlar 835 Okunma
acebozum
tr.link

egorselegitim egorselegitim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
Güzel bir yazı istifade edeceğinizi umuyorum.
"Günümüzde firmalar ürünlerini tanıtmak için eski reklam yöntemleri (tv, radyo, telefon aramaları vs.) yerine daha ağırlıklı olarak sosyal medyayı kullanıyor. Firmaya ait bir Facebook sayfası açılıyor ve burada takipçilere paylaşımlar yapılarak o kişilerin ilgisini çekmeye çalışıyor ve onlara soru(n)larına cevap ve çözümler bularak bir halkla ilişkiler yöntemi takip ediyorlar.
Tabi kolay kolay hiç bir kullanıcı 'hele şu firmanın Facebook sayfasını bir bulayım da beğeneyim' demiyor. Bunun için de firmalar beğeni sayısını arttırma amaçlı sayfa tanıtım reklamları ve paylaşımları öne çıkartma amaçlı reklamlar veriyorlar. Facebook sayfa tanıtım reklamlarında beğeni başına ortalama 0,15 - 0,40 kuruş arası bir masraf oluyor. İlk bakışta az gibi ama 100 binlerce beğeni hedefiniz varsa ciddi meblağlar oluşabiliyor. 500 bin beğeni için 40 kuruştan 200 bin TL (eski parayla 200 MİLYAR) ödemeniz gerekirken bu maliyeti 0,15 kuruşa düşürdüğünüzde ödemeniz gereken para 75 Bin TL'ye düşüyor. Aradaki fark 125 Bin TL (lüks bir araba parası).
"Öyleyse bir şekilde beğeni masrafını düşürmenin bir yolu olmalı. Acaba ne yapabilirim?" diye düşünürken karşılaştığım bir durumla ilgili yaşadığım tecrübemi sizinle paylaşayım.
Görsel derslerimi yayınladığım e-gorselegitim.com sitesi için açtığım Facebook sayfası (Buradan beğenebilirsiniz) için küçük bütçeli bir reklam oluşturmaya karar vermiştim. Günlük 5 TL olarak açtığım bütçede beğeni başına yaklaşık 0,40 kuruş ödedim ve ilk gün 12 kadar beğeni aldım. Tabi bu hiç de hoşuma gitmemişti. Beğeni sonuçları sayfasını incelerken bir şey dikkatimi çekti. Sayfamın cinsiyetlere göre beğeni dağılımı çok aykırıydı. 12 kişinin 2 tanesi bayan, 10 tanesi erkekti. Bunda ne var diyebilirsiniz. Ancak Facebook bayan ve erkeklere aynı oranda gösterdiği reklamda 500 bayana gösterip 2 kişi beğendiyse bu beğeninin tanesi için 0,60 kuruş ödeme alırken, 500 erkeğe gösterip 10 kişi beğendiğinde kişi başı 25 kuruş alıyor.
Bunu fark ettikten sonra 2. Gün reklam ayarlarına hemen girdim ve reklamımı sadece erkekleri hedefleyerek yayınlamaya başladım. 2. Günün sonunda tablo biraz daha iyiydi. Beğeni sayısı 18 olmuştu. Aynı ücret karşılığında 6 fazla kişi sayfamı beğendi. Daha fazla nasıl artar derken dikkatimi yaş aralığı çekti. Normalde 18 - 45 yaş aralığını seçmiştim. Ertesi gün sabah saatlerinde hemen duruma müdahale etmeye karar verdim. 35-44 yaş arası 1 kişi beğenmiş ve bana 0,60 kuruşa malolumuştu. Hemen ayarlara girip yaş sınırını 18-35 olarak değiştirdim. 3. Gün sonunda 26 beğeniyi gördüm. (hala 0,02 kuruş kalmış, belki 1 kişi daha beğenir.)

Son düzenlemenin sonucunda yarın bu sayının 30'u bulmasını bekliyorum. Yani ufak 2 hedefleme ayarıyla 5 TL karşılığında 12 beğeni almak yerine 30 beğeni aldım.
Siz de Facebook reklamı verirken deneme yanılma yöntemlerini çok detaylı kullanarak büyük miktarda para tasarrufu sağlayabilirsiniz.
Tabii ki bu arada beğeni sayısının arttırmanın en önemli yollarından bir tanesi de insanlara faydalı materyaller üretmek. Mesela şuan siz bu makaleyi okuduktan sonra https://www.facebook.com/EGorselegitim sayfasını beğenirseniz, Facebook size çıkıp da "ama bu adam sadece 5 TL ödedi. Bu 100 beğeni de nereden çıktı demeyecektir."
İyi beğeniler... "
kaynak: http://www.e-gorselegitim.com/Facebook_Reklaminda_Maliyeti_Dusurmenin_Yolu_blog_konu_178

googleasistan
reklam

EmirTAS EmirTAS Yazarım! Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazar, çizer, biçer!
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 660
  • Beğeniler 24 / 189
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba,
Yazınızı okudum. Anlatımınızda aşırı bozukluklar mevcut,
verilen ve yapılan örneklemeler bir anda yazıdan kopuyor. Peki bunu neden söylüyorum ?
Bunu söylememde ki amaç istifade edilmesi üzerine paylaştığınız bir makaleyi ince dokunuşlar
ile daha anlaşılır bir hale getire bilirsiniz.
Yazı karman çorman, baya bir karışmış.
Yanlış anlamayın amacım konu baltalamak değil fakat madem kendi web sitenizde yayınladığınız
bir makaleyi burada paylaşıyorsunuz, paylaştığınız bu makale ben ve burada ki üyelerin okuya
bileceği şekilde olması zorunda. Umarım bu yazdıklarımı yanlış bir tarafa çekmez ve iyi niyetle yorum
yaptığımı anlarsınız.

Gökten deniz yağsa, aramızdan su sızmamalı.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al