Merhaba arkadaşlar twitter'da dolaşırken gördüğüm bir kaynağı sizinle paylaşmak istedim.Eminim herkesin işine yarayacaktır.Hemde küçük kardeşimize yardım etmek yararlı olacaktır.

Kurumsal sitelerin veya facebook sayfa sahiplerinin genel sorunlarından bir tanesi olan "Google'da Facebook Sayfa Yükseltmeyi veya Facebook Sayfa Optimizasyonunu" bugün elimden geldiğince size anlatmaya çalışacağım.



İlk olarak Facebook Sayfanızın adı mutlaka anahtar kelimenizi içermelidir ve doğru kategori seçilmelidir.



Sayfanızın açıklama kısmı bir nevi meta-tag description görevi görmektedir ve Google botları ona göre indexlemektedir.Bu kısım 156 karakteri geçmeyecek şekilde yine anahtar kelimenizi ekleyerek bitirilmelidir.



Sayfanızın en önemli kısımlarından bir taneside avatar resmidir, resim en önemli özelliği ilgi çekici olmasıdır.Sayfanızın optimizasyonunda profil resmi büyük önem taşımaktadır bu yüzden resimin boyutları şu şekilde olmalıdır:



Avatar ayarınızıda yaptıktan sonra hemen sayfa panelinden üst kısımdan şu adımları uyguluyoruz:

Sayfayı düzenle> Herkese Açık Bilgiler Güncelle > Profil resmi > Küçük Resmi Düzenleye tıklıyoruz.



Böylece sayfanızın resim optimizasyonunu doğru bir şekilde yapmış oluyorsunuz.

Geriye sayfanızda içerik paylaşmak kalıyor.İçerik paylaşırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar uzunluk ve resimdir.Makaleniz sıkmadan insanların okuyabileceği bir şekilde olmalı ayrıca makale ile ilgili çözünürlüğü yüksek bir resim ile paylaşmanız gerekmektedir.

Kaynak: Facebook Sayfanızı Nasıl Google’da Yükseltirsiniz?