"RSS İle Google Plus'a Otomatik İçerik Gönderme"

Google Plus, RSS ile otomatik bağlantı kurarak içerik gönderme sistemini sağlamıyor. Amaçları ise paylaşacağınız ileti veya bağlantıları Google Plus'a girerek paylaşmak. Bir bakıma el ile yapma zorunluluğu diyebiliriz. Tabikide bu zorunluluğu ortadan kaldırmanın yolunu sizler için araştırdık ve bulduk.

"HootSuite" adındaki sosyal medya yönetim aracı, web tabanlı olan kontrol merkezinden bu hizmeti vermektedir. Blogunuzdaki paylaşımları Google+ sisteminde sorunsuz olarak paylaşabilmeniz için, ekibimiz size yönlendirme listesi oluşturdu. Bu sırayı takip ederek yaparsanız, sorunsuz olarak işlemi sağlayabilirsiniz.

Karşınıza gelen ilk ekranda bulunan ‘’Add a different social network’’ bağlantısına tıklayın.

Sonrasında karşınıza çıkan ekranda bulunan "Connect with Google+" bağlantısına tıklayın. Bu bağlantıya tıkladığınızda onay almak için Google+ hesabınıza yönlendirecektir.

HootSuite, Google+ hesabınızı "Google+ sayfalarını kullanılabilir" olarak alıgılayacaktır.

Bu işlemden sonra sayfanızı seçmeniz gerekmektedir.

Sonrasında çıkan ekranda bulunan, sol kenardaki ayarlar simgesine tıklayın.

Tıkladığınız bölümde bulunan "RSS / Atom" sekmesine tıklayın.

"Add New Feed" adlı + düğmesine tıklayın.

Burada besleme(rss) ayarlarınızı girmenizi isteyen bir bölüm açılacaktır. Beslemenizin URL'sini yapıştırın. Sonrasında "Save Feed" bağlantısına tıklayın.

Bundan sonra yapmanız gereken bir işlem kalmıyor. Bu yaptığımız işlemlerden sonra paylaştığınız içerikleriniz, otomatik olarak Google+ hesabınızda yayınlanacaktır. Herkese iyi günler, kolay gelsin..

KAYNAK: http://www.webiyle.com/2014/09/google-plus-rss-ile-otomatik-baglanti.html